Tesla, ilk çeyrekte Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr etti

Tesla, 2021'in ilk üç ayında 272 milyon dolar değerinde dijital varlık sattığını ve o sırada sahip olduğu hisselerin yaklaşık yüzde 10'unu temsil eden satıştan 101 milyon dolar elde ettiğini söyledi.
Tesla, ilk çeyrekte Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr etti

Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin sataın alan Tesla, aynı dönemde kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlanmaya başladığını da açıklamıştı. Hatta Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, olayı sadece manşetlere taşınmakla kalmamış; aynı zamanda şirketin geçen yılki araba satışlarına kıyasla daha fazla kâr elde etmesini sağlamıştı.

Şimdi ise Tesla'nın ilk çeyrekte Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr ettiği ortaya çıktı. Tesla, 2021'in ilk üç ayında 272 milyon dolar değerinde dijital varlık sattığını ve o sırada sahip olduğu hisselerin yaklaşık yüzde 10'unu temsil eden satıştan 101 milyon dolar elde ettiğini söyledi. Elon Musk, Bitcoin'in likiditesini gösterebilmek adına Tesla'nın Bitcoin'lerinin yüzde 10'unu sattığını belirtti ve kendi kripto para yatırımlarını elinde tuttuğunu açıkladı. 

Tesla'nın bilançosunda hala 1,33 milyar dolarlık dijital varlık bulunuyor ve bunların dışında kalan 171 milyon doların nereye gittiği tam olarak belli değil. Ancak bu noktada Bitcoin'i dolara çevirme konusunda kayıplar yaşanmış olabilir. 

Tesla'nın Bitcoin açıklaması, ilk çeyrek raporuna dair veriler paylaşılırken yapıldı. 272 milyon dolarlık satış, şirketin 2021 yılı ilk çeyrek kazanç raporunda dijital varlıkların satışlarından elde edilen gelirler bölümünde gösterildi. Şirket ilk çeyrekte 10.39 milyar dolar gelir ve 31 Mart'ta sona eren üç aylık dönem için 438 milyon dolar kâr elde etti.

Bitcoin satışından elde ettiği 101 milyon dolarla da kârını artırmış oldu. Bitcoin, Tesla'nın Şubat ayındaki açıklamasından bu yana yaklaşık yüzde 60 oranında arttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.