Tesla'nın Bitcoin yatırımı şirkete, 2020'deki otomobil satışlarından daha fazla kâr getirdi

Times of London'ın haberine göre Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, şirketin geçen yılki araba satışlarına kıyasla daha fazla kâr elde etmesini sağladı.
Tesla'nın Bitcoin yatırımı şirkete, 2020'deki otomobil satışlarından daha fazla kâr getirdi

SEC dosyası ile birlikte paylaşılan bilgilere göre milyarder Elon Musk tarafından yönetilen Tesla, 8 Şubat'ta 1,5 milyar dolarlık Bitcoin almıştı. Times of London'ın haberine göre Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, olayı sadece manşetlere taşınmakla kalmadı, aynı zamanda şirketin geçen yılki araba satışlarına kıyasla daha fazla kâr elde etmesini sağladı.

Bitcoin, cuma günü 55 bin dolar seviyesini geçerek piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkardı. Bu da Tesla'nın 31 Ocak'ta olduğu gibi aynı miktarda Bitcoin'e sahip olması durumunda, ocak ayından bu yana yaklaşık 930 milyon dolarlık kâr elde ettiği anlamına geliyor. Habere göre bu kâr, elektrikli araçlardan elde ettiği 721 milyon dolarlık gelirden neredeyse yüzde 30 daha fazla. 

Birçok kişi Tesla'nın bu yatırımının anlamsız olduğunu söylese de Elon Musk, Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun Bloomberg'de röportajına Twitter üzerinden yanıt verdi ve perşembe günü attığı tweet ile yatırımının arkasında durduğunu söyledi. 

CNBC'nin haberine göre Tesla sadece Bitcoin yatırımı yapmakla kalmadı, şirket kripto para birimini yakın gelecekte bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başlamayı planladığını da duyurdu. Tesla hisseleri bu haberlerden sonra yüzde 2 arttı ve Bitcoin de rekor seviyelere ulaştı. Bitcoin'in şu anki değerinin 56 bin doları geçtiğini ve yükselişte olduğunu da hatırlatalım.

Tesla'nın yanı sıra Twitter'ın en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Elon Musk, son dönemde kripto paralar ve hisse senetleriyle ilgili tweet’ler atıyor. Musk'ın attığı tweet’ler şirket hisselerine ve kripto paralarına genel itibarıyla olumlu etkiler yapıyor. Durum böyleyken Tesla'nın Bitcoin yatırımı yapması da kaçınılmazdı demek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.