1,5 milyar dolarlık bitcoin alan Tesla, kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlanıyor

Bugün SEC dosyası ile birlikte paylaşılan bilgilere göre milyarder Elon Musk tarafından yönetilen Tesla, 1,5 milyar dolarlık bitcoin aldı.
1,5 milyar dolarlık bitcoin alan Tesla, kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlanıyor

Ürettiği elektrikli ve sürücüsüz otomobiller ile adından söz ettiren Tesla, ilginç bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Bugün SEC dosyası ile birlikte paylaşılan bilgilere göre milyarder Elon Musk tarafından yönetilen Tesla, 1,5 milyar dolarlık bitcoin aldı.

Haberin ortaya çıkmasının ardından ise yükselişe geçen ve yüzde 10 oranında artan bitcoin, 44 bin 900 dolar seviyelerine kadar geldi. Sadece bitcoin yatırımı yapmakla kalmayan Tesla, ilerleyen dönemlerde bitcoini bir ödeme yöntemi olarak kabul edebileceğini de paylaştı.

Kısacası önümüzdeki dönemlerde Tesla otomobillerini satın almak için bitcoinlerinizi kullanabileceksiniz. Tesla'nın daha önce de kripto paralara ilgisi olduğu ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Fakat ilk kez bu kadar büyük bir yatırımın açıklandığını görüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Tesla CEO'su Elon Musk, dogecoin ile ilgili attığı tweetler ile sık sık gündeme geliyor. Elon Musk'ın bit tweet atması bile dogecoinin anlık olarak yüksek oranda artmasına neden oluyor.

Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık bitcoin yatırımı yaptığını açıklamasının bitcoini ve diğer coinleri nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek. 2020 yılında büyük bit yükselme yaşayan kripto para pazarı 2021 yılında da hızlı yükselmesine devam edecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.