Son 3 ayın en düşük seviyesine gelen Bitcoin'de Elon Musk'tan savunma: Tesla hiç Bitcoin satışı gerçekleştirmedi

Elon Musk, Tesla'nın elindeki Bitcoin varlıklarını satmış olabileceğinin veya satabileceğinin sinyallerini vermişti. Musk, Tesla'nın hiç Bitcoin satmadığını söylese bile Bitcoin'in değerinde düşüş yaşandı.
Son 3 ayın en düşük seviyesine gelen Bitcoin'de Elon Musk'tan savunma: Tesla hiç Bitcoin satışı gerçekleştirmedi

Elon Musk'ın hem gerçek hem de sanal dünyanın sansasyonel bir ismi olduğu su götürmez bir gerçek. Zira dünyanın en zengin adamlarından biri olan Musk, ne dese ve ne yapsa önemli bir etki yaratıyor. Son dönemde kripto paraların seyrini etkileyen paylaşımlarıyla gündemde olan Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Bitcoin'in değerinin düşmesine neden oldu yetmedi dün de devam etti.

Elon Musk'a dair hashtag'leri bir anda trendlere yerleştiren olay çok önceye değil, aslında düne dayanıyor. Tesla CEO'su Elon Musk, dün Twitter üzerinden bir paylaşımda Tesla'nın elindeki Bitcoin varlıklarını satmış olabileceğinin veya satabileceğinin sinyallerini vermişti.

CryptoWhale kullanıcı adını kullanan anonim bir kripto para analisti, "Bitcoinciler, Tesla'nın sonraki çeyrekte elinde kalan Bitcoin varlıklarını sattığını öğrenince kendilerine kızacak. Elon Musk'a duyulan nefret düşünüldüğünde onu suçlamazdım." şeklinde bir paylaşım yaptı. Musk bu mesaja "Kesinlikle" şeklinde karşılık verdi. Haliyle bu paylaşıma verilen cevap Tesla'nın kalan Bitcoin varlıklarını satmış olabileceği endişesini yarattı ve kripto para birimlerindeki düşüşler de bundan sonra başladı.

Musk'ın bu açıklaması Bitcoin'in değerinin hızlı bir şekilde düşmesine neden oldu. Ancak Musk, yine Twitter'dan bir açıklama yaparak Tesla'nın hiç Bitcoin satmadığını söyledi.

Peki, Tesla'nın Bitcoin ile olan ilişkisi neydi? Buna da değinelim. Şirket, 8 Şubat günü SEC dosyası ile birlikte paylaşılan bilgilere göre 1,5 milyar dolarlık bitcoin almıştı. Hatta Tesla'nın Bitcoin yatırımı şirkete 2020'deki otomobil satışlarından daha fazla kâr getirmiş ve bunun akabinde Elon Musk, artık Tesla'dan Bitcoin ile araç satın almanın mümkün olduğunun altını çizmişti. İlk çeyrekte Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kar elde eden Tesla, son olarak ilginç bir hamle ile Bitcoin ile araç satın alımını durdurduğunu açıklamıştı.

Durum yukarıdaki gibi inişli çıkışlı olunca ve her hamlede Bitcoin'de dalgalanmalar yaşanınca, Bitcoin yatırımcıları Elon Musk'ın her söylediğini takip eder oldu. Nitekim bu konuda da haklı çıktılar, çünkü Musk'ın son iki gündür yaptığı bu paylaşımlar Bitcoin'de ve bazı kripto para birimlerinde hızlı düşüşlere neden oldu. Bir dönem 60 bin dolarları gören Bitcoin, şimdilerde 45 bin dolar civarına kadar gerilemiş durumda ve yatırımcılar bunun nedeninin Elon Musk'ın paylaşımları olduğunu söylüyor. 

Elon Musk'ta durumlar böyleyken Jack Dorsey gibi spekülasyon yapmadan bu alan inancını hem sözleri ile hem de işleri ile yapanlar da mevcut. Bitcoinin değeri iner çıkar ama Elon Musk son dönemde elde ettiği kitleyi kaybetmeyi göze alır mı bilinmez.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.