Sanal deneme kabini Size&Me, 1 milyon dolar değerleme ile Hikmet Tanrıverdi ve Fatih Şengöz'den yatırım aldı

Kullanıcılarına fiziksel deneme yapmadan kıyafetlerin üzerlerinde nasıl duracağını yapay zeka yardımı ile gösterebilen Size&Me, yatırım aldığını duyurdu.
Sanal deneme kabini Size&Me, 1 milyon dolar değerleme ile Hikmet Tanrıverdi ve Fatih Şengöz'den yatırım aldı

Sanal deneme kabini olarak hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Size&Me, online tekstil alışverişi yapan kişilerin doğru bedeni bulmasını amaçlıyor. Kullanıcılarına fiziksel deneme yapmadan kıyafetlerin üzerlerinde nasıl duracağını yapay zeka yardımı ile gösterebilen Size&Me, yatırım aldığını duyurdu.

Size&Me tarafından edindiğimiz bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti. Söz konusu yatırımın Hikmet Tanrıverdi ve Şengöz Tekstil sahibi Fatih Şengöz tarafından yapıldı. Size&Me'ye ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.

Sunduğu çözüm ile birlikte satıcıların beden uyumsuzluğu nedeniyle gerçekleşen iade oranlarını düşürmeyi hedefleyen girişim, 3 adet B2C ve 3 adet B2B olmak üzere 6 farklı çözüm sunuyor. 2020 yılının Ekim ayında Ataberk Taçar ve Kamran Balayev tarafından kurulan Size&Me, şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Size&Me'nin 6 farklı servisi:

Temelinde markalara entegre edilebilen vücut avatarı teknolojisi sunan Size&Me, anlaştığı markaların kullanıcılarını kamera karşısında verilen sesli direktifler doğrultusunda belirli bir süre bekletiliyor ve bu süre içinde vücut ölçülerini çıkarıp 3D modelleme ile birleştiriyor. Bunun sonucunda ise kişiye özel dinamik 3 boyutlu bir vücut avatarı elde edilmiş oluyor.

Üyelik gelir modeline sahip servisin paketleri:

Edindiğimiz bilgilere göre alınan yatırım büyük oranda reklam kampanyalarının yapılması ve şirketin kullanıcı sayısını artırması için kullanılacak. Kısa vadede teknolojisine son halini vererek kullanıcı sayısında artış yakalamak isteyen Size&Me, uzun vadede ise globalde tanınan bir girişim haline gelmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.