Tesla, Bitcoin ile araç alımını durdurdu

Elon Musk, Tesla Bitcoin ile araç alımını durdurduğunu duyurdu.
Tesla, Bitcoin ile araç alımını durdurdu

Elon Musk, dün paylaştığı bir twitter gönderisinde Tesla'nın Bitcoin ile araç alımını durdurduğunu duyurdu. Gönderide Tesla'nın resmi açıklamasının ekran görüntüsü kullanıldı. 

Açıklamada; Bitcoin madenciliği ve işlemleri yapılması için kullanılan fosil yakıt tüketiminin hızla arttığını ve bundan endişe duyduklarını belirtiliyor. Yakıtlar arasında en zararlı karbon emisyon oranına sahip olan kömürün kullanıldığı da vurgulanıyor. 

Metnin devamında ise kripto paranın pek çok açıdan iyi bir fikir olduğu ve parlak bir geleceği olduğu ancak bunun bedelinin çevreye zarar vermek olmaması gerektiği belirtiliyor. 

Tesla, elindeki Bitcoin'i satmayacağını ve madencilik işlemleri sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez, bu bitcoinleri işlemler için kullanacağını açıkladı. Şirket, Bitcoin'in enerji/işlem'inden %1 daha az kullanan kripto para birimlerini araştırdıklarını da ekledi. 

Bitcoin, bu açıklamanın ardından 50 binlerin altına indi. Ancak sonrasında çıkış trendine geri döndü 

Elon Musk'ın bu tweetine yapılan yorumlar da dikkat çekti. Hatta Bitcoin'in tarihsel dökümünü tutan Documenting Bitcoin hesabı da yıllık küresel karbon emisyonunda Bitcoin'in payını infografik olarak paylaştı. 

Sürdürülebilir enerjiyi savunmak, hepimiz için önemli, bunu hiçbir şekilde yadsıyamayız. Ancak, Tesla'nın, Bitcoin ile araç satışı yapacağını duyurduğunda, Bitcoin'in karbon emisyonu oranı hakkında fikir sahibi olmaması pek mümkün değil.

Bana kalırsa; şirketin fikir değiştirmesine yol açan şey, iklim krizi karşısında aldığı tavır değil. Twitter'da, pek çok kişi ABD devletinin,  Bitcoin ile araç satışı yapması konusunda Tesla'yı köşeye sıkıştırdığını belirtiyor. Henüz bununla ilgili resmi bir kanıt bulunmuyor. Ancak dolar enflasyonunun %17 seviyesinde olması, ABD'nin şirketleri dolar kullanmaya teşvik etmesi için yeterli bir neden. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.