Clubhouse, Android uygulamasını yayınladı

Ses temelli sosyal ağ Clubhouse, bir süredir Android uygulaması için testler yapıyordu. Geçtiğimiz hafta bu kapsamda beta testlerini başlatan platform şimdi ise Android uygulamasını yayına aldı. 
Clubhouse, Android uygulamasını yayınladı

Bu senenin başında sadece iOS kullanıcılarının davetiye ile üye olabildiği ses temelli sosyal ağ Clubhouse, bir süredir Android uygulaması için testler yapıyordu. Geçtiğimiz hafta bu kapsamda beta testlerini başlatan platform şimdi ise Android uygulamasını yayına aldı. 

Clubhouse'ın Android uygulaması ilk olarak ABD'de açıldı. Uygulama, ilerleyen dönemde ilk başta İngilizce konuşulan ülkeler olmak üzere globalde de herkese açılacak. Son verilere göre Clubhouse'un kullanıcı sayısı 10 milyonu aşmıştı. Android uygulamasının yayına alınmasıyla bu kullanıcı sayısının bir hayli artmasının beklendiğinin altı çiziliyor.

Clubhouse uygulamasının bir anda bu kadar popüler olması, daha önce de birçok kez sizlere aktardığımız gibi uygulamanın teknoloji devleri tarafından kopyalanmasına neden oldu. İlk olarak Twitter'ın Spaces adlı bir özellik çıkaracağı söylenmişti, şimdilerde ise Twitter'ın mobil uygulamalarına baktığınızda bu özelliğin sıkça kullanıldığını görebilirsiniz. Akabinde Facebook'un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşılmış; bu uygulamanın sızan görüntüleri de Clubhouse'a birebir benzer bir uygulamanın bizleri beklediğini gözler önüne sermişti. Benzer uygulama ve özellik hamleleri LinkedIn ve Discord'dan da gelmişti. 

Clubhouse'ın Android uygulamasının olmaması benzer işler yapan platformlar için de aslında bir avantajdı. Şimdi bu durum nasıl ilerleyecek, hangi kullanıcılar hangi platformları seçecek merakla bekliyoruz.

Bunların yanı sıra Clubhouse, geçtiğimiz aylarda içerik üreticilerinin para kazanabilmesini mümkün kılan özelliğini tanıtmış ve bu ödeme yöntemini 60 bin içerik üreticisine açmıştı. Şirket aynı zamanda Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen C Serisi yatırım turunu kapatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.