Clubhouse, Android uygulaması için beta testlerini başlattı

Davetiye sistemiyle kullanıcı alımı yapan Clubhouse, şimdilerde uzun süredir beklenen Android uygulamasının beta testlerine başladı. Şimdilik beta sürümüne her isteyen dahil olamıyor. 
Clubhouse, Android uygulaması için beta testlerini başlattı

Son dönemin adından sıkça söz ettiren uygulamalarından Clubhouse, bir süredir sadece iOS kullanıcılarına hizmet veriyordu. Davetiye sistemiyle kullanıcı alımı yapan platform, şimdilerde uzun süredir beklenen Android uygulamasının beta testlerine başladı. Şimdilik beta sürümüne her isteyen dahil olamıyor. 

Android uygulamasının Google Play Store'a ne zaman geleceği henüz açıklanmadı, ancak testler başarılı olursa bunun çok kısa bir süre içinde gerçekleşeceği söyleniyor. Yani aslında Clubhouse'ın Android için ne zaman aktif edileceği resmi olarak belli değil. Sadece uygulamanın geliştirilme süreci hızlandırılmış gibi duruyor. 

Son verilere göre Clubhouse'un kullanıcı sayısı 10 milyonu aşmıştı. Android uygulamasının yayına alınmasıyla bu kullanıcı sayısının bir hayli artması bekleniyor. 

Clubhouse'un popülaritesi bir süre önce diğer teknoloji şirketlerinin de ilgisini çekti. Twitter, Facebook, LinkedIn, Discord gibi platformlar kendi sese dayalı sosyal medya özelliklerini yayına almaya veya geliştirmeye başladı. Hatta Instagram da geçtiğimiz günlerde canlı yayınlarına, görüntüyü ve sesi kapatma özellikleri ekleyeceğini açıkladı ve bu da uygulamanın canlı yayınlarını bir nebze de olsa Clubhouse'a dönüştürmüş olacak.

Bunların yanı sıra Clubhouse, son dönemde içerik üreticilerinin para kazanabilmesini mümkün kılan özelliği ile de gündemimizdeydi. Hatta Clubhouse, bu ödeme yöntemini 60 bin içerik üreticisine açmaya başladı. Şirket, bunun yanı sıra hızlandırma programı Clubhouse Creator First'e şimdiye kadar 5 bin başvuru aldığını açıkladı.

Son olarak Clubhouse, geçtiğimiz ay Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen C Serisi yatırım turunu kapatmıştı. Şirketin aldığı yatırımın miktarı ve değerlemesi ise açıklanmamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.