Analitik veri platformu Pivony, 7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Firmaların iç ve dış veri kaynaklarında yer alan müşteri söylemlerinden yapay zeka ile çok kolay ve hızlı bir şekilde içgörü oluşturmalarına olanak tanıyan Pivony, 7 milyon TL değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı.
Analitik veri platformu Pivony, 7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Müşteri yorumlarını ve geri bildirimlerini manuel olarak okumadan ürün ve hizmetlerinizle ilgili geliştirilebilir alanları keşfetmenize olanak sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Pivony, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Pivony, 7 milyon TL değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı.

Söz konusu yatırımın Startup Wise Guys tarafından yapıldığını da ekleyelim. Pivony'e ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. 2020 yılında Emre Çalışır’ın Milan Politeknik Üniversitesi ve MIT Media Lab'daki doktora çalışması sırasında temelleri atılan Pivony, 12 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Pivony ekibi

Firmaların iç ve dış veri kaynaklarında yer alan müşteri söylemlerinden yapay zeka ile çok kolay ve hızlı bir şekilde içgörü oluşturmalarına olanak tanıyan Pivony, ortak beklenti grubundaki müşterileri belirleyerek, onların müşteri deneyimini bir üst seviyeye çıkarabilmelerini de sağlıyor. 

Büyük firmaların yanı sıra küçük ve orta ölçekteki şirketlerin de tüketicileri daha kolay anlayarak veriye dayalı karar alma süreçlerini hızlandırmak için geliştirilen Pivony, SaaS modeli ile birlikte aylık abonelikler üzerinden hizmet veriyor. Pivony'nin çalışmalarını büyük veriyi işleme, yapay zeka ile metin tabanlı içeriklerden anlam çıkarma konularına odaklanmış durumda olduğunu da paylaşalım.

Bugüne kadar Pivony üzerinden 90 milyondan fazla müşteri geri bildiriminin analiz edildiğini ve girişimin Kuzey Amerika, Avrupa ve Türkiye pazarlarında büyümeyi hedeflediğini de belirtelim. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Pivony kurucusu ve CEO’su Emre Çalışır, özellikle Startup Wise Guys’ın desteğiyle birlikte ilk hedeflerinin daha fazla global müşteriye ulaşmak ve yurt dışındaki faaliyet alanlarını artırma olacağını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.