Melinda Gates ve Bill Gates, boşanma kararı aldı

Melinda Gates ile Bill Gates, bir çift olarak gelişme imkanlarının kalmadığına inandıklarını; ilişkilerine dair uzunca düşündükten sonra evliliklerini sonlandırmaya karar verdiklerini açıkladı. 
Melinda Gates ve Bill Gates, boşanma kararı aldı

Melinda Gates ile Bill Gates, 27 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı. İkili, bir çift olarak gelişme imkanlarının kalmadığına inandıklarını; ilişkilerine dair uzunca düşündükten sonra evliliklerini sonlandırmaya karar verdiklerini söyledi.

Bill Gates, Twitter üzerinden paylaştığı açıklamada 27 yıllık evlilikleri boyunca 3 çocuk yetiştirdiklerini, dünyanın her yerinde insanlara kurdukları vakıf ile sağlıklı ve üretken hayatlar sürmeleri için yardım ettiklerini söyledi ve bu misyonlarının devam edeceğini de belirtti. 

Şu anda 65 yaşında olan Bill Gates ile 56 yaşındaki Melinda Gates, Melinda Gates'in Microsoft'ta çalışmaya başlamasıyla 1987'de tanıştı, ikili 1994 yılında Hawaii'nin Lanai adasında evlendi. Basına yansıyan haberlere göre ise düğünlerine davetsiz misafirler gelmesin diye adadaki tüm helikopterleri kiralamışlardı. 

Çiftin kurmuş olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı, dünya çapında bilhassa aşılama gibi alanlarda milyarlarca dolarlık bağışlarıyla biliniyor. Melinda ve Bill Gates, tahmini 124 milyar dolarlık servetinin çoğunu, sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi ve dünya çapında yoksulluğu azaltmayı amaçlayan Bill & Melinda Gates Vakfı'na aktarmıştı. Bu vakıf pandeminin ilk dönemlerinden beri de aktif olarak faaliyet gösteriyor. Gates ailesi Warren Buffet ile diğer milyarderleri, servetlerinin çoğunu bağışlama konusunda cesaretlendiriyor ve bu kapsamda kampanyalar yürütüyordu. Anlaşılan Melinda ve Bill Gates, evliliklerini sonlandırsa bile bu misyonlarına devam edecekler.

Forbes dergisine göre serveti 124 milyar dolar olan Gates dünyanın en zengin dördüncü kişisi. Melinda Gates de yine Forbes dergisinin "2020 Dünyanın en güçlü ve başarılı 100 kadını" sıralamasında 5'inci sırada yer alıyordu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.