Apollo, TechCrunch'ın da içinde bulunduğu Verizon'un medya varlıklarını 5 milyar dolara satın alıyor

Satış sonrasında, TechCrunch, Yahoo Finance ve Engadget gibi eski Yahoo ve AOL şemsiyeleri altındaki online medya markalarının Apollo'ya geçeceği belirtildi.
Apollo, TechCrunch'ın da içinde bulunduğu Verizon'un medya varlıklarını 5 milyar dolara satın alıyor

Verizon, medya varlıklarını özel sermaye şirketi Apollo Global Management'a 5 milyar dolar karşılığında satmak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Verizon, şirkette yüzde 10 hisseye sahip olacak ve yalnızca Yahoo olarak yeniden markalanacak. Satış sonrasında, TechCrunch, Yahoo Finance ve Engadget gibi eski Yahoo ve AOL şemsiyeleri altındaki online medya markalarının Apollo'ya geçeceği belirtildi. Verizon, 2015'te AOL'yi 4.4 milyar dolara satın almıştı.

5 milyar doların 4,25 milyar doları nakit olarak ödenecek. Geri kalan 750 milyon doları ise imtiyazlı hisse senedi olacak. 

Verizon, 2017 yılında Yahoo'yu 4.8 milyar dolar karşılığında satın almış ve AOL ile Oath adı altında birleştirmişti. Ancak Oath projesi büyük ölçüde ivme kazanamadı ve eski AOL CEO’su Tim Armstrong 2018′de şirketten ayrıldı. Oath, Kasım 2018′de Verizon Media Group olarak yeniden markalandı ve Guru Gowrappan tarafından yönetilmeye başlandı. Şimdi ise Gowrappan, Apollo yönetiminde Yahoo’ya liderlik etmeye devam edecek.

Yahoo ve AOL’nin satışı ile Verizon'un rakiplerinin aksine artık medyayla ilgilenmediğinin sinyalini verdiğini söyleyebiliriz. Zira AT&T, 2016'da 85.4 milyar dolara satın aldığı WarnerMedia’yı Netflix ve Disney için bir yayın rakibi haline getirmeye çalışıyor. Başka bir internet sağlayıcısı olan Comcast de hala NBCUniversal ile medya işinde faaliyet göstermeye devam ediyor. Verizon'un medya işinden kopmaya başladığı aslında bir süredir belliydi. Şirket, geçen yıl HuffPost’u BuzzFeed’e sattı. Ayrıca kısa süre önce Tumblr ve Yahoo Answers gibi diğer medya özelliklerini ya sattı ya da kapattı.

Açılımı America OnLine olan AOL'nin merkezi New York'ta bulunuyor. TechCrunch ve Engadget gibi medya şirketlerinin üst kuruluşu olan AOL, internet servis sağlayıcılığının yanı sıra, arama motoru, anında mesajlaşma, e-posta gibi hizmetler de veriyor. AOL'nin TechCrunch'ı 2010 yılında kendi bünyesine dahil ettiğini de hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.