AT&T, medya devi Time Warner'ı 85.4 milyar dolara satın alıyor

AT&T, medya devi Time Warner'ı 85.4 milyar dolara satın alıyor

Bir süredir konuşulan Time Warner’ın AT&T tarafından satın alınması durumu sonunda 85.4 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir rakamla sonuca bağlanıyor. Komünikasyon devi AT&T, bünyesinde CNN, TNT, HBO, Warner Bros. şirketi ile başka kanal ve web sitelerini barındıran Time Warner'ı alarak medya sektörüne çok hızlı ve etkili bir giriş yapmış olacak.

Time Warner daha önce de (2001 yılında), dönemin en hızlı büyüyen medya şirketlerinden biri olan American Online (AOL) tarafından 162 milyar dolara satın alınmıştı. Ancak bundan bir sene sonra AOL-Time Warner, tam 99 milyar dolarla dünya tarihinin bir senede en çok zarar eden ortaklıklarından biri oldu. Sonrasında iki şirket ayrılarak yollarına ayrı devam etme kararı aldı.

2014 yılında Twenty-First Century Fox’tan gelen 80 milyar dolarlık teklifi reddeden Time Warner, kendine ait özgün içerik üretip bunu servisleri üzerinden izleyicilere sunmak isteyen Apple’ın da bir süredir ilgisini çekiyordu. Ancak medya devinin sahibi, anlaşmayla birlikte hisse başına 107.5 dolar ödeyecek olan AT&T oldu. Time Warner’ın CEO’su Jeff Bewkes’ın anlaşmayı takip edecek geçiş döneminden sonra şirketten ayrılacağı konuşuluyor. Birleşmeden sonraki yeni şirketin başındaki isim ise AT&T CEO’su Randall Stephenson olacak.

Stephenson birleşme ile ilgili olarak şunları söyledi : “Bu birleşme, mükemmel uyumu yakalamış ve birbirlerini tamamlayıcı güçteki iki şirketin, medya ve iletişim sektöründeki müşterilere, içerik üreticilere, dağıtıcılara ve reklam verenlere özgün bir yaklaşım sağlaması açısından önemli. Bu durumla birlikte, şirket hissedarları da anında ve uzun zamanlı fayda görecek."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.