Verizon, TechCrunch'ın da sahibi olan AOL'i 4.4 milyar dolara satın alıyor [Güncellendi]

Verizon, TechCrunch'ın da sahibi olan AOL'i 4.4 milyar dolara satın alıyor [Güncellendi]

ABD'nin en büyük telekomünikasyon firmalarından Verizon, dijital yayıncılığın önde gelen oyuncularından AOL'i 4.4 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Verizon tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, TechCrunch, The Huffington Post ve Engadget gibi küresel ölçekte takip edilen yayınların sahibi AOL için hisse başına 50 dolar ödeyecek. AOL medya platformunun bugün dünya çapında 400 milyon tüketiciye ulaştığı da notlar arasında.

Verizon'un dijital içerik tarafına yaptığı büyük ve akıllıca yatırım, bu anlamda şirketin elini epey güçlendiriyor. Açıklamasında video içeriğin önemini vurgulayan Verizon, AOL ile birlikte mobil öncelikli hale gelecek olan platformun 600 milyar dolarlık küresel reklam pazarından daha fazla pay alması için çalışacak.

Satın almayla birlikte görevine devam edecek olan AOL yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Tim Armstrong, anlaşmanın stratejilerini değiştirmeyeceğini bilakis daha da genişleteceğini söylüyor. Satın almanın ardından TechCrunch çalışanlarıyla da paylaşılan notunda Armstrong, önümüzdeki yıllarda tüketilen medya içeriğinin yüzde 80'inin mobilden geleceğini ve AOL'nin mobil video ve mobil üyeliklerde lider olmak istediğini belirtiyor. Bu elbette mobil reklamları da içeriyor. Verizon'un sayısı 100 milyon olarak ifade edilen mobil kullanıcıları da AOL için teklifi cazip yapan etmenlerden biri olmuş.

Geçtiğimiz Mayıs ayında birinci çeyrek sonuçlarını açıklayan AOL, 625 milyon dolarlık geliriyle beklentilerin üzerinde bir performans sergilemişti. AOL, 2013'te reklam verenler ve video yayıncıları eşleştiren Adap.tv'yi satın almış ve geçtiğimiz Nisan ayında programmatic reklam platformu One'ı duyurmuştu.

aol aciklama

AOL'nin basınla paylaşılan ve yukarıda görebileceğiniz açıklamasında Armstrong satın almanın AOL'ye küresel ölçeklenme,  farklı ekranları hedefleyebilme, mobil ve video öncelikli daha büyük bir içerik kütüphanesi sunabilme, daha derin içerik pazarlama çözümleri sağlama, programmatic ürün ve özelliklere daha ivmeli yatırım ve gelişmiş gelir yaratma fırsatları avantajlarını sağlayacağını söylüyor.

Satın alma işleminin bu yaz tamamlanması planlanıyor. Bloomberg geçtiğimiz Ocak ayında Verizon'un AOL ile ilgilendiğini yazmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.