Evde corona virüs testi yapma imkanı sağlayan projeye Bill Gates desteği

Geçtiğimiz haftalarda corona virüsün tedavisi için 100 milyon dolar bağışlayan ve Bill Gates ile eşi Melinda Gates’in yönettiği Bill & Melinda Gates Foundation, corona virüs salgınını önlemek için farklı önlemler alınmasına da yardım ediyor.
Evde corona virüs testi yapma imkanı sağlayan projeye Bill Gates desteği

Geçtiğimiz haftalarda corona virüsün tedavisi için 100 milyon dolar bağışlayan ve Bill Gates ile eşi Melinda Gates’in yönettiği Bill & Melinda Gates Foundation, corona virüs salgınını önlemek için farklı önlemler alınmasına da yardım ediyor. Vakıf, Washington eyaletinde enfeksiyon riski olanlara evde corona virüs test kitleri sağlayan bir projeye fon sağlıyor.

Seattle Times'ın haberine göre evde uygulanabilen sistem, kullanıcıların yaptığı test ile iki gün içinde pozitif veya negatif sonuçları göstermesine imkan tanıyacak. Kitler, virüsten etkilenmiş olabileceğinden endişe duyan kişilerin burunlarını temizlemelerine ve örnekleri test için geri göndermelerine izin verecek. Henüz test aşamasında olan sistemin tüm testleri başarı ile geçmesi halinde önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor.

Bill & Melinda Gates Foundation, 100 milyon doların virüsün tespiti ve izolasyonu ile tedavi çalışmalarını artırmak, Afrika ve Güney Asya’daki risk altındaki nüfusları korumak; aşıların, ilaçların ve teşhislerin geliştirilmesini hızlandırmak için bağışlandığını açıkladı. İlk etapta 100 milyon doların 20 milyon doları, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşik Devletler Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Birimi, Çin ve hastalıkla mücadele eden diğer ülkelerdeki sağlık yetkililerine aktarılacak. Kalan 60 milyon dolar corona virüse karşı aşı oluşturma projelerine destek sağlayacak.

Corona virüs salgınının şu anda 3 binden fazla kişinin ölümüne neden olduğunu hatırlatalım. Tüm dünyada ciddi sonuçlarını gördüğümüz salgın, teknoloji sektörünü de olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Konuyla ilgili detaylı içeriğimize buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.