Twitter'ın Clubhouse benzeri Spaces özelliği, tarayıcılar için de aktif ediliyor

Twitter'ın şimdi de şaşırtıcı bir biçimde Spaces özelliğinin masaüstü web tarayıcıları için de aktif etmeye başlayacağı ortaya çıktı.
Twitter'ın Clubhouse benzeri Spaces özelliği, tarayıcılar için de aktif ediliyor

Popülerliği yavaş yavaş kaybolmaya başlasa da birkaç ay öncesinin dillerden düşmeyen uygulaması Clubhouse olmuştu. Bunun üzerinde teknoloji devleri birer birer ses odaklı mesajlaşma uygulamalarını duyurmaya ve yayına almaya başladı. Facebook, LinkedIn, Discord'un Clubhouse benzeri uygulamalar geliştirdiğini son günlerde sizlerle paylaşmıştık. Twitter ise bu konuda en erken davranan isimlerden biri oldu ve Spaces özelliğini bazı iOS kullanıcıları için bir süre önce devreye almaya başladı.

Twitter'ın şimdi de şaşırtıcı bir biçimde Spaces özelliğinin masaüstü web tarayıcıları için de aktif etmeye başlayacağı ortaya çıktı. Bu da özelliği, tüm Twitter kullanıcılarının her an erişebileceği bir özellik haline getiriyor.

Spaces'in tarayıcılar için aktif edilecek olması, araştırmacı Jane Manchun Wong'un Twitter'ın masaüstü sürümünde temelde mobil sürümle aynı görünen Spaces arayüzünü bulmasından kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Aslında, Twitter Spaces ekibinde çalışan bir geliştirici de aşağıda görebileceğiniz üzere web üzerinde çalışan özelliği birkaç gün önce ortaya çıkarmıştı.

Twitter'ın Spaces özelliği şu anda Android kullanıcıları için aktif değil, zaten özelliğin resmi lansmanı da henüz gerçekleşmedi. Şirket Spaces'i şu anda yavaş yavaş kullanıma sunuyor ve geri dönüşlere bakıyor. Ancak Twitter'ın Spaces'i masaüstü için de aktif edecek olması, sadece uygulamayla sınırlı kalan rakiplerine fark atmasına yardımcı olabilir. Zira masa başında çalışan birçok kişi, Twitter'ı gün içinde uygulamalardan değil, bilgisayarlarından ziyaret ediyor. Bu da teknoloji devine hiç şüphesiz büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.