LinkedIn, Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor

LinkedIn'in, kendi uygulamasında sesli iletişimi destekleyen Clubhouse rakibi bir uygulamayı test ettiği ortaya çıktı.
LinkedIn, Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz aylarda bir anda popüler olan ve etkisi yavaş yavaş kaybolmaya başlayan sesli sosyal medya platformu Clubhouse'un benzerleri türemeye devam ediyor. İlk olarak Twitter'ın Spaces uygulaması, akabinde henüz ismi net bir şekilde belli olmayan, ancak geçtiğimiz günlerde ilk görselleri sızan Facebook'un ses odaklı platformu derken şimdi de benzer bir hamle LinkedIn'den geldi. LinkedIn'in de kendi uygulamasında sesli iletişimi destekleyen Clubhouse rakibi bir uygulamayı test ettiği ortaya çıktı.

Clubhouse rakiplerinden farklı olarak LinkedIn, yalnızca sosyal bir profille değil, kullanıcıların profesyonel kimliğiyle bağlantılı olacağı için ses ağı özelliğinin farklılaşacağına inandığını belirtiyor. Bu sebepten LinkedIn de rakiplerinden biraz ayrılıyor demek mümkün. 

LinkedIn sözcüsü Suzi Owens, ses özelliğinin gelişimini onaylarken, LinkedIn konuşmalarında yaklaşık yüzde 50'lik büyüme gördüklerini; profesyonel kimliğinizle bağlantılı bir ses deneyimi yaratmak için bazı erken testler yaptıklarını söylüyor. Owens, LinkedIn üyelerinin topluluklarıyla bağlantı kurmaları için daha fazla yol sağlamak amacıyla LinkedIn'in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine nasıl ses getirebileceklerine baktıklarının da altını çiziyor.

Aslında sosyal medya platformlarının birbirini kopyalaması artık şaşırtmıyor. Bunun en büyük örneğini Facebook'ta görsek de LinkedIn de zamanında Facebook benzeri ifadeleri aktif etmiş; birçok platformun yaptığı gibi canlı yayınları ve hikaye paylaşım özelliklerini devreye almıştı. Özetle; özellikle iş dünyasının networking amacıyla kullandığı LinkedIn gibi bir platformun böyle bir özelliği yayına alması pek de şaşırtıcı ve beklenmeyen bir şey değil.

Son olarak LinkedIn'in sesli mesajlaşma özelliğinin, Facebook'un Clubhouse benzeri platformuna dair ilk görselleri ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildiğini hatırlatalım. LinkedIn'in TechCrunch ile özel olarak paylaştığı görsel de Clubhouse'a fazlasıyla benzer bir özelliğin kapıda olduğunu kanıtlıyor.

LinkedIn'in yeni özelliğinin lansmanı için henüz kesin bir tarih paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.