250 milyon dolar yatırım alan Next Insurance'ın değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

KOBİ'leri odağına alan insurtech Next Insurance, FinTLV Ventures ve Battery Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı.
250 milyon dolar yatırım alan Next Insurance'ın değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

KOBİ'leri odağına alan insurtech Next Insurance, FinTLV Ventures ve Battery Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. CapitalG, Group 11, Zeev Ventures, Founders Circle ve G Squared'ın katıldığı tur sonrasında Next Insurance'ın değerlemesi 2 kat artarak 4 milyar dolara ulaştı. Şirketin bugüne kadar 880 milyon dolar yatırım aldığının altını çizmekte fayda var.

Bu yatırımla birlikte FinTLV Ventures kurucusu ve yönetici ortağı Gil Arazive ve Battery Ventures genel ortağı Michael Brown Next Insurance'ın yönetim kuruluna katılıyor. Next Insurance'ın kurucu ortağı ve CEO'su Guy Goldstein, aldıkları yeni yatırımla dijital ürün portföyü geliştirmeye, müşteri deneyimini iyileştiren teknolojiden yararlanmaya devam edeceklerini belirtiyor.

2016 yılında kurulan Next Insurance, küçük işletme sahiplerine uygun fiyatlı, yüksek kaliteli sigorta sağlamayı hedefleyen bir girişim. Next Insurance, genel sigorta şirketlerinin gözden kaçırdığı iş sektörleri için sigorta planları tasarlıyor. Next Insurance'ın genel ve mesleki sorumluluk sigortası sunduğu küçük işletme sektörleri arasında şu an için müteahhitler, fitness, temizlik, güzellik, terapi, eğlence ve eğitim bulunuyor.

Rekabetçi fiyatlar olduğu ve gizli ücret talep edilmediği için de işletmeler anında sigorta satın alabiliyorlar. Buna ek olarak Next Insurance'ın lisanslı bir taşıyıcı olduğu, politikaları bağımsız olarak yazabileceği, fiyatların belirlenmesinde ve politikaların yapılandırılmasında daha fazla söz sahibi olduğunu da söylemek mümkün.

Next Insurance ile sigortalı olanlar, bir mobil cihazdan veya bilgisayardan, ABD merkezli lisanslı sigorta danışmanlarına ve sigorta sertifikalarına ve genellikle 48 saat içinde bir kararın alındığı kurum içi tazminat davaları gibi araçlara ve hizmetlere erişebiliyor.

Next Insurance, 2020 yılında birden fazla poliçeye sahip müşteri sayısını 10 kat artırdı ve temsilci iş ortakları tarafından yazılan prim miktarını üçe katladı. Aynı zamanda 180 yeni çalışanı işe aldı ve şimdiye kadar ilk kez tek bir günde 1 milyon doların üzerinde yazılı prime ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.