Wallstreetbets, piyasa manipülasyonlarına karşı blok zincir tabanlı bir uygulama geliştirecek

Borsada işlem gören endeks benzeri ETP ürünlerini (Exchange Traded Portfolios) dengelemek için üretilen WSB DApp isimli uygulama, piyasa manipülasyonlarından korunmak için blok zincir ağı üzerinde çalışacak.
Wallstreetbets, piyasa manipülasyonlarına karşı blok zincir tabanlı bir uygulama geliştirecek

Reddit topluluğu WallStreetBets, bu yılın Ocak ayında düşmekte olan GameStop hisselerini yükselmesine sebep olarak Wall Street kodamanlarının bu düşüşten gelir elde etmesini engellemişti. 26 Ocak itibariyle, 2021'de düşüşe oynayan satıcılar, sadece GameStop'taki hisselerinin konumları nedeniyle 5 milyar dolar civarında trollendi. Ancak bu mücadelede uzun vadede kaybeden Wall Street'in büyük fonları değil; WallStreetBets oldu

Serbest yatırım fonları; hem Beyaz Saray hem de WallStreetBets'in kullandığı yatırım uygulaması Robinhood üzerinde baskı kurdu. Bu da topluluk tarafından elde edilen kazancın erimesine neden oldu. Üstelik Wall Street devleri ABD yasalarından kaçınmak için yatırımlarını uluslarası arenaya kaydırmaya devam etti

Uzun vadede bu oyundan karlı çıkamayacağını fark eden; WallStreetBets; henüz davasından vazgeçmiş değil.  WallStreetBets WSB DApp isimli yeni bir uygulama geliştireceğini duyurdu

WSB DApp uygulamasının detayları 

Borsada işlem gören endeks benzeri ETP ürünlerini (Exchange Traded Portfolios) dengelemek için üretilen uygulama, piyasa manipülasyonlarından korunmak için blok zincir ağı üzerinde çalışacak. Uygulamada Wall Street Bets'in tokenı WSB kullanılacak. Wall Street Bets, WSB için 20 Nisan'da merkeziyetsiz bir fon platformu olan BSCstarter’da Initial Dex Offering düzenlemişti.

Uygulama da tıpkı WSB gibi merkeziyetsiz özerk bir kuruluş (DAO) tarafından destekleniyor. Böylece, portföyün yeniden dengelemesini, WSB token'ı alım satım yapan topluluk üyeleri sağlıyor. Kısacası, uygulamadaki kararları topluluk veriyor. 10 milyon üyesi bulunan WallStreetBets, finansal piyasalarda söz sahibi olmaya kararlı. Grup uygulamayı şu cümlelerle anlatıyor: 

 "WallStreetBets ETP'leri, şeffaf olmayan ve politik olarak bağlantılı bankalar ve hedge fonlar tarafından yapılan piyasa manipülasyonuna bir alternatif olabilir."

WallStreetBets, yeni ürünün ne zaman piyasaya sürüleceğini henüz açıklamadı. Ancak  yeni bir fonlama teklifi tasarlamak için blockchain ve fintech alanlarından uzmanlarla çalışıyor. 

WallStreetBets subredditinin kurucusu Jaime Rogozinski yaptığı açıklamada blok zincir ve finansal pazarların birleşmesinin "finans için bir sonraki mantıklı adım" olduğunu belirtti ve ekledi: 

 "Bu durum, daha güçlü, daha demokratikleşmiş pazarlarla sonuçlanacak ve tüm dünyadaki bireyleri güçlendirecek."

WallStreetBets'in misyonu, serbest fonların ve siyasi hamlelerin iç içe geçtiği Wall Street'e yeni bir düzen getirmek. Topluluktaki pek çok kişinin 2008'deki emlak krizinden ciddi olarak zarar gördüğünü düşünürsek; bu mücadeleden kolay bir şekilde vazgeçmeyeceklerini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.