Microsoft, Nuance Communications'ı 16 milyar dolara satın alıyor

Microsoft, yaptığı açıklamada, Nuance Communications’ı cuma günü kapanış fiyatının yaklaşık yüzde 23 üzerinde, hisse başına 56 dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. Anlaşmanın yaklaşık değeri 16 milyar dolar olarak açıklandı.
Microsoft, Nuance Communications'ı 16 milyar dolara satın alıyor

Microsoft, ses tanıma teknolojisi şirketi Nuance Communications'ı 16 milyar dolara satın alıyor. Microsoft, yaptığı açıklamada, Nuance Communications’ı cuma günü kapanış fiyatının yaklaşık yüzde 23 üzerinde, hisse başına 56 dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. Anlaşmanın yaklaşık değeri 16 milyar dolar olarak açıklandı.

Satın alma sonrasında, Nuance CEO'su Mark Benjamin şirkette kalacak ve Microsoft'un bulut ve yapay zeka grubundan sorumlu yöneticisi Scott Guthrie'ye rapor verecek. 

Nuance'ın, Microsoft’un işini işletmelere ve hükümetlere hizmet veren kısmıyla uyumlu hale getireceği söyleniyor. Nuance, doktor ziyaretlerinde, müşteri hizmetleri aramalarında ve sesli mesajlarda konuşmayı tanımak ve yazıya dökmek için araçlar satarak gelir elde ediyor. Microsoft, yaptığı açıklamada, Nuance’ın teknolojisinin Microsoft’un sağlık hizmetleri için geçen yıl piyasaya sürülen bulut ürünlerini artırmak için kullanılacağını söyledi. Nuance’ın hisselerinin pazartesi öncesi işlemlerde yüzde 21 arttığını da hatırlatalım.

Nuance daha önce, Apple’ın sanal asistanı Siri’nin ses tanıma sistemini geliştirmişti. Şirket, 2020′nin dördüncü çeyreğinde yaklaşık 346 milyon dolarlık gelirle 7 milyon dolarlık net gelir bildirdi. 1992′de kurulan Nuance'ın Eylül 2020 itibarıyla 7 bin 100 çalışanı bulunuyor.

Microsoft, son dönemde, hepsi gerçekleşmese bile büyük satın alma haberleri ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda şirketin Discord'u 10 milyar dolara satın almak istediği haberleri çıkmıştı. Microsoft, ondan önce ise Pinterest'i 51 milyar dolara satın almak için görüşmeler yapmıştı. Şirket, birkaç ay önce de TikTok'u satın alma yarışına girmişti. Nuance satın alması ise LinkedIn’i 2016 yılında 26,2 milyar dolara satın aldığından beri Microsoft’un en büyük satın alımını temsil ediyor. Geçen ay Microsoft, oyun şirketi Zenimax’ı 7,5 milyar dolara satın aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.