Microsoft, Pinterest'i 51 milyar dolara satın almak istedi

Financial Times'ın haberine göre Microsoft, bir süre önce Pinterest'i 51 milyar dolar karşılığında satın almak istedi. Ancak şu anda böyle bir anlaşmanın geçerli olmadığı belirtildi.
Microsoft, Pinterest'i 51 milyar dolara satın almak istedi

Financial Times'ın haberine göre Microsoft, bir süre önce Pinterest'i 51 milyar dolar karşılığında satın almak istedi. Ancak şu anda böyle bir anlaşmanın geçerli olmadığı belirtildi. Eğer bu satın alma gerçekleşmiş olsaydı, 2016'da LinkedIn'i 26,6 milyar dolara satın alan Microsoft'un şimdiye kadarki en büyük satın alması olacaktı. 

Microsoft'un Pinterest'e olan potansiyel ilgisi, devam eden bulut sektörü ile ortaya çıkan bir stratejiye işaret ediyor. Windows üreticisi, Azure bulut tekliflerini kullanmak için daha büyük online hizmetleri ikna etmeye çalışıyor. Amazon'un Amazon Web Services hizmeti şu anda bu pazarın lideri durumda. Eğer Microsoft, Pinterest gibi büyük isimleri bünyesine katarsa yeni Azure müşterileri çekme konusunda zorlanmayacaktır. Belli ki şirketin izlediği strateji bu yönde.

Ancak paylaşılan bilgilere göre Pinterest şu an için herhangi bir satın almaya sıcak bakmıyor, şirket bağımsız bir şekilde kendi yoluna devam etmeyi tercih ediyor. Zira 2009 yılında kurulan sosyal medya platformu, pandemi sırasında müşterilerin online platformlarda daha fazla zaman geçirmeye başlamasıyla kullanıcı sayısında ciddi bir artış yaşadı. Geçtiğimiz yıl, Pinterest aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcı kazandı ve şu anda dünya çapında 450 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Ayrıca son 12 ayda Pinterest'in hisseleri yüzde 239 arttı.

Microsoft, LinkedIn satın almasının yanı sıra başka büyük anlaşmalar da yapmaya devam ediyor. Şirket, birkaç yıl önce GitHub'ı 7,5 milyar dolara satın almıştı. Microsoft, 7,5 milyar dolar değerindeki Bethesda satın alımını tamamlamanın ise son aşamalarında bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.