Microsoft, Discord'u 10 milyar doların üzerinde bir fiyata satın almak istiyor

İlk olarak VentureBeat'in ortaya attığı ve güvenilir kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre Microsoft, Discord'u 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak için görüşmeler yapıyor.
Microsoft, Discord'u 10 milyar doların üzerinde bir fiyata satın almak istiyor

Covid-19 pandemisiyle birlikte mesajlaşma platformlarına olan talep de arttı. Özellikle oyun severlerin tercih ettiği bir platform olan Discord da bunlardan biri. Popülaritesi bu dönemde daha da artan Discord, söylentilere göre şimdilerde Microsoft'un radarında. İlk olarak VentureBeat'in ortaya attığı ve güvenilir kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre Microsoft, Discord'u 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak için görüşmeler yapıyor.

Kimliklerinin gizli tutulmasını isteyen kişiler, Discord'un potansiyel alıcılarla görüştüğünü ve Microsoft'un da bunlardan biri olduğunu söyledi. Tüm bunlar, Discord'un aralık ayında 100 milyon dolar almasından ve kullanıcı sayısını 140 milyonun üzerine çıkarmasından sonra gerçekleşti. Microsoft ve Discord temsilcileri ise henüz konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

Discord, konuya aşina olan iki kişiye göre geçmişte Epic Games ve Amazon ile de görüşmeler yaptı. Ancak bunlardan herhangi bir sonuç çıkmadı. Bu nedenle, olası bir Microsoft satın alması heyecan verici görünse de son söz Discord CEO'su Jason Citron'da olacak. Kaynaklardan birinin, Discord'un başka bir şirkete satılmaktan çok halka arzı tercih ettiğini belirtti. 

San Francisco merkezli Discord, oyuncuların video, ses ve metin yoluyla iletişim kurmasını sağlayan ücretsiz hizmetiyle tanınıyor. Discord, aylık 140 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olsa da hala bir büyüme aşamasında diyebiliriz. Yine de Wall Street Journal, bu yılın başında paylaştığı bir haberde Discord'un gelirlerini açıklamıştı. Buna göre 2019'da 45 milyon dolar gelir elde eden platformun 2020 yılındaki gelirleri 130 milyon dolara ulaştı. Bu sayılar güzel gibi görünse de Discord henüz istediğini elde edemediğini açıkladı. 

Microsoft, son dönemde teknoloji satın almalarına gözünü dikmiş durumda. Zira şirketin, son olarak Pinterest'i 51 milyar dolar karşılığında satın almayı planladığı bilgisi paylaşılmış, ancak böyle bir anlaşmanın şu an için geçerli olmadığı belirtilmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.