Microsoft, Bethesda'nın çatı şirketi ZeniMax'i 7,5 milyar dolara satın aldı

Microsoft, Dishonored, Wolfenstein, Fallout, The Elder Scrolls ve Doom gibi efsane serilerin yaratıcısı olan Bethesda'nın çatı şirketi olan ZeniMax Media'yı satın aldığını duyurdu.
Microsoft, Bethesda'nın çatı şirketi ZeniMax'i 7,5 milyar dolara satın aldı

Xbox'a özel oyunlar piyasaya sürmek isteyen Microsoft'un inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment oyun stüdyolarını satın aldığını 2018 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise benzer bir haber ile karşımıza çıkan Microsoft, Bethesda Softworks'ün çatı şirketi olan ZeniMax Media'yı satın aldığını duyurdu.

Söz konusu satın alma haberi Bethesda tarafından geliştirilen oyunların Xbox Game Pass'e geleceğinin duyurulmasının hemen ardından ortaya çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Microsoft Dishonored, Wolfenstein, Fallout, The Elder Scrolls ve Doom gibi efsane serilerin yaratıcısı olan Bethesda'nın çatı şirketi olan ZeniMax Media'yı satın almak için 7,5 milyar dolar ödeyecek.

Söz konusu satın almanın Microsoft'un oyun özelinde yaptığı en büyük satın alma anlaşması olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Microsoft'un bugüne kadar oyun özelinde yaptığı en büyük satın alma 2,5 milyar dolar ile Minecraft'ın yaratıcısı Mojang olmuştu.

Microsoft'un geçtiğimiz haftalarda yeni konsol modelleri olan Xbox Series X ve Xbox Series S'i tanıttığını da hatırlatalım. Bethesda, geçtiğimiz dönemlerde Deathloop ve Ghostwire: Tokyo oyunları için PlayStation 5 ve PC ile özel anlaşmalar yaptığını duyurmuştu.

Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu anlaşmalar devam edecek. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Bethesda'nın hem eski hem de gelecekte çıkacak tüm oyunları Microsoft'un kontrolüne geçmiş oldu. Paylaşılan bilgilere göre uzun zamandır beklenen Starfield de dahil olmak üzere gelecekte karşımıza çıkacak tüm Bethesda oyunları çıktıkları gün Xbox Game Pass'e dahil edilecek.

Oyun pazarının eğlence eğlence endüstrisindeki en pahalı kategori olduğunu dile getiren Microsoft CEO'su Satya Nadella, Bethesda'ının Microsoft'a katılması ile birlikte oyun konusunda çalışan 15 yaratıcı ekip sayısının 23'e çıkacağını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.