Çinli elektrikli otomobil üreticisi WM Motor, D Serisi'nde 1,47 milyar dolar yatırım aldı

Çin'in beş yaşındaki elektrikli araç üreticisi WM Motor, D Serisi yatırım turunda 10 milyar yuan, yani yaklaşık 1,47 milyar dolar yatırım aldı.
Çinli elektrikli otomobil üreticisi WM Motor, D Serisi'nde 1,47 milyar dolar yatırım aldı

Çin'in beş yaşındaki elektrikli araç üreticisi WM Motor, D Serisi yatırım turunda 10 milyar yuan, yani yaklaşık 1,47 milyar dolar yatırım aldı. Şirket aldığı yeni yatırımı, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artırmak, markalaşma, pazarlama ve satış kanalının genişletilmesi için kullanacağını açıkladı. 

Baidu ve Tencent tarafından desteklenen WM Motor, tümü New York'ta halka açılan NIO, Xpeng ve Li Auto ile birlikte Çin'in en çok yatırım alan girişimlerinden biri. Daha önce Çin'de Volvo, Fiat ve Geely'de yönetici pozisyonlarında bulunan Freeman Shen tarafından kurulan WM Motor da aldığı yeni yatırımla ilk halka arz için hazırlık yapıyor olabilir.

WM Motor, temmuz ayında 30 bininci EX5 SUV aracını da teslim etmişti. Bu araç, araç içinde video izleme ve hava temizleme gibi özelliklere sahip. Şirket, küçük çocuklu ailelerin müşterilerinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturduğunu söylüyor.

Yatırım haberinden günler önce WM Motor, iş birliği yaptığı şirketleri ve tedarikçilerini açıklamıştı. Buna göre Qualcomm Snapdragon, girişimin kabin içi deneyimini güçlendirecek. Baidu'nun Apollo otonom sürüş sistemi, WM araçlarına kendi kendine park etme yeteneği sağlayacak. Merkezi Çin'deki Tsinghua University'de bulunan Unisplendour, otonom sürüşün donanım tarafıyla ilgilenecek ve son olarak Sino IC Leasin, WM Motor için araç bağlantısı üzerinde çalışacak.

Üretimdeki sınırlı deneyimleri göz önüne alındığında, yeni nesil elektrikli araç üreticilerinin diğer şirketlerle iş birliği içinde olduğunu görmek alışılmış bir durum. Örneğin; WM Motor'un rakibi Xpeng de benzer şekilde Blackberry, Desay EV ve Nvidia ile çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.