Tarım odaklı yerli girişim Tarfin, Quona Capital liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldı

Çiftçileri hedefleyen, müşterilerin gübre, ilaç, tohum, ekipman, yem ve bakanlık onaylı diğer tarımsal girdilerini hesaplı fiyatlarla alabilmesini sağlayan Tarfin, Quona Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.
Tarım odaklı yerli girişim Tarfin, Quona Capital liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldı

Çiftçileri hedefleyen, müşterilerin gübre, ilaç, tohum, ekipman, yem ve bakanlık onaylı diğer tarımsal girdilerini hesaplı fiyatlarla alabilmesini sağlayan Tarfin, Quona Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Gelişmekte olan piyasalarda fintech'e odaklanan bir yatırım şirketi olan Quona Capital'ın yanı sıra yatırım turuna, Raiffeisen Bank'ın yatırım kolu Elevator Ventures, Syngenta Ventures ve Tarfin'in mevcut yatırımcıları Collective Spark ve Wamda katıldı.

Burada hemen not düşelim; bugün Papara'nın azınlık hisse satışı için Raiffesien Bank'ı yetkilendirdiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu noktada Raiffeisen Bank'ın yatırım kolu Elevator Ventures'ın da Tarfin yatırımında olması dikkate değer bir gelişme. Ayrıca Elevator Ventures'ın daha önce Pisano'ya yatırım yaptığını da hatırlatalım.

Tarfin aldığı yeni yatırımı, Türkiye ve yakın coğrafyalarda daha fazla çiftçiye ulaşmak amacıyla veri analitiğine ve mobil teknolojisine daha fazla yatırım yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Gelişmekte olan piyasalarda çiftçiler, işletme sermayesi kısıtlamaları nedeniyle tarımsal girdilere erişimde zorluk yaşıyor. Tescilli risk puanlama modelleri ve kapsamlı perakende ağı ile Tarfin, çiftçilere yüksek kaliteli tarımsal girdilere daha uzun ödeme süreleri ile erişim sağlıyor. Tarfin’in mobil uygulaması, çiftçilerin Tarfin’in birçok perakende lokasyonundaki fiyatları karşılaştırması ve satın alımlarını tercih ettikleri finansman yöntemiyle anında tamamlamaları için tek noktadan bir çözüm sunuyor. Tarfin, kuruluşundan bu yana 12 binden fazla çiftçinin gübre, tohum, kimyasalları sezon içinde satın almasına ve hasattan sonra ödeme yapmasına yardımcı oldu.

Tarfin kurucusu ve CEO'su Mehmet Memecan, pandeminin tarımın önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini; gıda üretiminin sürekliliğini yeni teknolojiye dayalı çözümlerle desteklemeyi her zaman misyon edindiklerini söylüyor. Memecan, birinci sınıf yatırımcıların desteğini almaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.