Microsoft, inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment'ı satın aldı

Xbox One'a özel oyunlar piyasaya sürmek isteyen Microsoft, inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment oyun stüdyolarını satın aldığını duyurdu.
Microsoft, inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment'ı satın aldı

Sony ile birlikte oyun konsolu pazarının en iddialı markalarından biri olan Microsoft, yeni bir satın alma haberi ile karşımızda. Sadece kendi oyun konsolu olan Xbox One'a özel oyunlar piyasaya sürmek isteyen Microsoft, inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment oyun stüdyolarını satın aldığını duyurdu.

Xbox One'a özel olarak piyasaya çıkan oyunların azlığı nedeniyle Sony'nin ve PlayStation 4'ün oldukça gerisinde kalan Microsoft, bu hamle ile Xbox One'a özel oyunlar geliştirilmeyi hedefliyor. Satın alma ile birlikte inXile Entertainment ve Obsidian Entertainment, Microsoft Studios'a dahil olmuş oldu.

Kaliforniya merkezli bir firma olan inXile Entertainment stüdyosu şu an Wasteland 2 oyunu üzerinde çalışıyor. Tıpkı inXile Entertainment gibi Kaliforniya merkezli olan Obsidian Entertainment, Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth ve the Pillars of Eternity gibi oyunlarla tanınıyor.

Satın alma ile birlikte Xbox One'a özel oyunlar üretilmesi için Microsoft'a yardım edecek olan oyun stüdyoları, özellikle Xbox One'ın en büyük eksikliklerinden olan RPG oyun açığını kapatacak gibi görünüyorlar. Ortak bir mirası paylaşmalarına rağmen inXile ve Obsidian'ın çok farklı iki yaratıcı ekip olduklarını dile getiren Xbox oyunları yöneticisi Matt Booty, şirketlerin çalışmalarına kendi içlerinde devam edeceklerini de belirtti.

The Initiative, Undead Labs, Playground Games, Ninja Theory ve Compulsion Games gibi oyun stüdyolarının Microsoft Studios'a dahil olduklarını da belirtelim. Şu an için Microsoft Studios içinde 13 tane oyun stüdyosu bulunuyor. Son olarak Xbox One oyun konsoluna klavye ve fare desteği geleceğinin açıklandığını da ekleyelim. Söz konusu destek 14 Kasım tarihinde kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.