Discord, sesli etkinlikler için Clubhouse benzeri "Stage Channels" özelliğini yayına aldı

Dinleyicilerle canlı bir şekilde sesli görüşme yapılabilmesine olanak tanıyan Stage Channels adlı özellikte, tıpkı Clubhouse'da olduğu gibi moderatörler bulunuyor.
Discord, sesli etkinlikler için Clubhouse benzeri

Gün geçmiyor ki teknoloji şirketlerinin Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirmesi ile ilgili haber vermeyelim. Twitter'ın Spaces'i ve Facebook'un adı belli olmayan Clubhouse benzeri özelliklerinden sonra dün de LinkedIn'in kendi uygulaması içinde benzer bir özelliği yayına almayı planladığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de Discord'un sesli etkinlikler için Clubhouse benzeri Stage Channels'ı yayına aldığı haberiyle karşınızdayız.

Dinleyicilerle canlı bir şekilde sesli görüşme yapılabilmesine olanak tanıyan Stage Channels adlı özellikte, tıpkı Clubhouse'da olduğu gibi moderatörler bulunuyor. Yetkiye sahip bu moderatörler birini konuşurken susturabiliyor ve hatta kanaldan atabiliyorlar. Seyirciler ne zaman konuşmak istediğinizi belirtebiliyor; bu durumda söz size verildiğinde moderatör sizi konuşma sırasına ekliyor ve anlatacaklarınızı paylaştıktan sonra kişiyi seyirci kısmına geri gönderiyor. Sadece bu özellikler bile birebir olarak Clubhouse'un örnek alındığını kanıtlıyor.

Sesli sohbet dediğimiz şey Discord'un mevcut bir özelliği aslında, kullanıcılar da bunu yakından biliyordur. Ancak hem sadece sesli bir özellik olmaktan hem de Clubhouse'dan farklı olarak Stage Channels özelliği, yalnızca topluluk sunucuları tarafından kullanılabiliyor. Kişilerin bir araya gelip sohbet etmesi için kurabileceği bir sunucunun aksine, bunlar özel gereksinimlere sahip kişiler. Örneğin; Discord, toplulukların, üyelerin uyması için açıkça yayınladığı kurallara sahip olması gerektiğini söylüyor. Yine de bu yönergelerle bile, Stage Channels özelliğine geniş çapta bir erişim görülebiliyor.

Clubhouse hala yalnızca iOS'ta kullanılabiliyor ve uygulamayı kullanabilmek için birisinin davetiye göndermesi gerekiyor. Bunun aksine Discord ve sonuç olarak Stage Channels, Windows, macOS, iOS, Android ve web üzerinden kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.