Startupfon, 10 milyon dolar büyüklüğündeki ilk fonunun resmi duyurusunu yaptı

Fonun kurucu ortağı Gülsüm Çıracı, nihai büyüklüğün 10 milyon dolar olacağını ve yaklaşık 50 girişimin tohum yatırımcısı olmayı planlanladıklarını bizlerle paylaşmıştı. Startupfon, 10 milyon dolarlık ilk fonunun resmi duyurusunu yaptı.
Startupfon, 10 milyon dolar büyüklüğündeki ilk fonunun resmi duyurusunu yaptı

Melek yatırımcılarla beraber ortak yatırım yapacak bir fon olma özelliği taşıyan Startupfon'un, ilk fonuna dair detayları önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Gülsüm Çıracı, nihai büyüklüğün 10 milyon dolar olacağını ve yaklaşık 50 girişimin tohum yatırımcısı olmayı planlanladıklarını bizlere söylemişti. Startupfon, şimdi ise 10 milyon dolar büyüklüğündeki ilk fonunun resmi duyurusunu yaptı.

40 farklı şehirden 1200 potansiyel yatırımcı

Startupfon, özellikle ekosisteme yeni katılan yatırımcılar için bir giriş kapısı olmayı hedefliyor. Startupfon.com üzerinden bugüne kadar 40 farklı şehirden 1200 potansiyel yatırımcı sisteme kaydoldu. Bu yatırımcıların yüzde 76’sı ise daha önce yatırım deneyimi olmayan yatırımcılardan oluşuyor.

Fonun kurucu ortağı Gülsüm Çıracı yaptığı açıklamada, yatırımcıların en büyük problemlerine odaklanarak yatırım fırsatlarına erişim, girişimcilerin değerlendirilmesi, değerleme, yatırım şartları müzakeresi ve portföy yönetimi gibi süreçleri de yöneteceklerini söyledi. Türkiye'de ve yurt dışında bulunan Türk kuruculara sahip şirketlere erken aşamada ortak yatırım yapacaklarını belirten Çıracı, bu fon ile beraber önümüzdeki 5 yılda yaklaşık 50 girişime yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Yatırım yapacakları teknoloji girişimlerinin yenilikçi, korunabilir teknolojilere sahip olma ve uluslararası pazarlara teknoloji ihraç edebilme potansiyeli gibi özelliklerine dikkat ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Çıracı, büyüme potansiyeline sahip erken aşama girişimlere uluslararası network, iş geliştirme, takım oluşturma, kriz yönetimi gibi konularda destek vererek bu girişimlerin yeni istihdam alanları yaratmasına ve teknoloji ihraç eden firmalara dönüşmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Startupfon’un ekosisteme sunduğu en önemli değerlerden biri de fonla beraber ortak yatırımlar yapabilme fırsatı olduğunu vurgulayan Gülsüm Çıracı, şu ifadeleri kullandı:

Yatırımcılara, bu ekosisteme yatırım yapmak üzere ayırdıkları toplam bütçenin bir kısmını Startupfon’da kalanını ise fon ile ortak yatırımlar için değerlendirmelerini tavsiye etmekteyiz. Böylelikle yatırımcılar yatırımlarının bir kısmını yaklaşık 50 girişime dağıtarak risklerini minimize ederken, bir yandan da beğendiği veya kendi stratejisine uygun bulduğu girişimlere fonla beraber yatırım yaparak kendi portföyünü yönetme şansı elde etmektedir.

Ek olarak vakit ayırabileceğini söyleyen yatırımcılarla sektörlerine/ilgi alanlarına göre uygun olabilecek girişimleri mentorluk amaçlı eşleştirmeyi, bu sayede yatırımcı-girişimci arasındaki bağı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişimciler çoğunlukla genç, tutkulu, heyecanlı ve işine odaklanmış profillerden oluşmaktadır. Yatırımcılarımız ise farklı sektörlerde tecrübe sahibi iş insanlarıdır. Startupfon, bu iki profili doğru mekanizma ve dengeyle bir araya getirerek girişimcilerin bu iş birliği vasıtasıyla yatırımcılarının bilgi birikiminden ve tecrübelerinden yararlanmasını; yatırımcıların ise girişimcilik dünyasını daha yakından tanıması, girişimin dinamiklerine ve serüvenine vakıf olmasını sağlayacaktır.

Startupfon bu kapsamda girişimcilerin ilk yatırımcısı olmayı hedefliyor ve girişimlerin 150-300 bin dolar aralığındaki yatırım turlarına talip oluyor. Startupfon'un ortak yatırım stratejisi, fonla beraber yaratacağı yatırım hacminin 16 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.