Facebook'un Clubhouse benzeri uygulamasından ilk görseller sızdı

Geliştirici Alessandro Paluzzi, Facebook'un mobil uygulamasında normal kullanıcılardan gizlenen yeni özelliğin nasıl etkinleştirileceğini buldu.
Facebook'un Clubhouse benzeri uygulamasından ilk görseller sızdı

Son dönemin adından sıkça söz ettiren ses temelli iletişim platformu Clubhouse, tüm dünyada bir anda popüler olduktan sonra, teknoloji devi Facebook'un Clubhouse benzeri bir platform üzerinde çalıştığı söylentileri ortaya çıkmıştı. Bizleri hiç şaşırtmayan bu söylentilerin akabinde şimdi de Facebook'un "Live Audio" özelliğinin, Clubhouse'a ne denli benzediği bilgileri gelmeye başladı. 

Geliştirici Alessandro Paluzzi, Facebook'un mobil uygulamasında normal kullanıcılardan gizlenen yeni özelliğin nasıl etkinleştirileceğini buldu. Özelliğin ilk görsellerini ise TechCrunch paylaştı. Görüntülere baktığımızda özelliğin nasıl çalışacağına dair ipuçları elde edebiliyoruz ve gördüğümüz içerik Facebook'un Clubhouse'ın birebir kopyasını yarattığını kanıtlıyor. 

Facebook'un ses özelliği, sesli ve görüntülü sohbetler konusunda Zoom'a benzer bir Facebook platformu olan Messenger Rooms'a entegre edilecek. Kullanıcılar kısa bir zaman sonra burada, Clubhouse ve Twitter Spaces'a benzer şekilde bir odada söylediklerinizi duymalarını sağlayan "Live Audio" yayını başlatma seçeneği bulacaklar. Ses odası oluşturulduktan sonra, kullanıcı diğer kullanıcıları Facebook gönderisi, Messenger'da üzerinden direkt mesaj yoluyla veya genel bir bağlantı paylaşarak sohbete katılmaya davet edebilecek.

Görsellere baktığımızda Live Audio özelliğinde de tıpkı Clubhouse'da olduğu gibi kişilerin profil fotoğrafları daireler şeklinde görünüyor. Ayrıca odada konuşan kişiler, yine Clubhouse'da olduğu gibi dinleyicilerden farklı bir yerde konumlanıyor. Alessandro Paluzzi, bunun henüz işlevsel bile olmayan tamamlanmamış bir arayüz olduğunu söylüyor. Yani Facebook, Live Audio özelliğini canlıya aldıktan sonra bile bazı değişikliklerle karşılaşabiliriz. Fakat özelliğin yine de Clubhouse'a fazlasıyla benzeyeceği aşikar.

Clubhouse benzeri bir uygulama yapanın sadece Facebook olmadığını altını çizmekte fayda var. Zira Twitter da Spaces adlı özelliğini kısa bir zaman sonra tüm kullanıcıları için aktif etmeyi planlıyor ve bu kapsamda Spaces'ı son haftalarda daha fazla kullanıcısına sunuyor. 

Clubhouse, geçtiğimiz haftalarda 8 milyondan fazla indirilme sayısına ulaştı. Hem Facebook'un hem de Twitter'ın sesli sohbet özellikleri aktif edildikten sonra ses temelli mesajlaşma uygulamaları pazarında ne gibi bir rekabet başlayacağını merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.