Elon Musk: "Artık bitcoin ile bir Tesla satın alabilirsiniz."

Elon Musk, attığı bir Tweet ile artık bitcoin ile birlikte Tesla otomobillerinin satın alınabileceğini duyurdu. Bitcoin ile Tesla satın alma özelliği şu an için sadece ABD için kullanıma sunulmuş durumda.
Elon Musk:

1,5 milyar dolarlık bitcoin alan elektrikli otomobil girişimi Tesla'nın kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlandığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Kripto paralar ile ilgili attığı Tweetler ile ilgi odağı haline gelen Tesla CEO'su Elon Musk, bugün konu ile ilgili önemli bir paylaşım da yaptı. 

Elon Musk attığı bir Tweet ile artık bitcoin ile birlikte Tesla otomobillerinin satın alınabileceğini duyurdu. Bitcoin ile Tesla satın alma özelliği şu an için sadece ABD için kullanıma sunulmuş durumda. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Musk, bu özelliğin yılın ilerleyen dönemlerinde başka ülkeler için kullanıma sunulacağını da belirtti.

Bitcoin ile Tesla satın alma seçeneğinin hangi ülkeler için kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık bitcoin yatırımı yaptığı ortaya çıktığında kripto para dünyası önemli bir yükseliş yaşamıştı.

Bitcoin ile Tesla otomobillerinin satın alınabileceğinin duyurulması benzer bir etki yaratabilir. Elon Musk'ın geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı açıklamada sadece bitcoini değil kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlandıkları belirtilmişti.

Kısacası şu an bitcoin ile başlayan kripto paralar ile Tesla satın alma seçeneği ilerleyen dönemde diğer kripto paralar için de sunulabilir. Kripto para dünyasına oldukça ilgili olan Tesla, daha önce elektrikli otomobili olan Model 3 için popüler kripto para fiyat ve veri takibi platformu CoinMarketCap üzerinde bir reklam çalışması da gerçekleştirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.