2020 yılında AloTech üzerinden 500 milyon dakika görüşme gerçekleştirildi

Hem yurt dışı çalışmaları hem de 2020 yılına dair verilerini paylaşan AloTech, Call Center Studio markasıyla yurt dışında hizmet veriyor.
2020 yılında AloTech üzerinden 500 milyon dakika görüşme gerçekleştirildi

Geçtiğimiz Aralık ayında çağrı merkezleri için yazılı ve sesli tüm iletişim kanallarını tek bir platformda sunan AloTech'in Black Friday kampanyaları ile ilgili verilerini sizlere aktarmıştık. Bugün ise hem yurt dışı çalışmaları hem de 2020 yılına dair verilerini paylaşan AloTech, Call Center Studio markasıyla yurt dışında hizmet veriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Call Center Studio, son 6 ayda ABD, Kenya, İngiltere, Pakistan, Cezayir, Nijerya, Rusya ve Almanya’da da hizmet vermeye başlayarak destek verdiği ülke sayısını 18’e çıkardı. AloTech tarafından aktarılan bilgilere göre 2020 yılında girişim üzerinden 500 milyon dakika görüşme gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz yıl 550’den fazla şirkete ulaşan ve cirosunu yüzde 100 artıran AloTech, 2020 yılında Türkiye’ye ek olarak Kanada, Fas, Bulgaristan, Venezuela, Filipin, Hindistan ve ABD vatandaşlarından oluşan 92 kişilik bir ekibe de ulaştı.

Yurt dışındaki hızlı büyüme ivmesine dair açıklamalarda bulunan AloTech ve Call Center Studio kurucu ortağı Cenk Soyak, 2020 ikinci yarısı itibarıyla direkt yurt dışında hem iş ortaklıkları ile hem de pazarlama faaliyetleri ile farklı pazarlara giriş yapmaya başladıklarını belirtti. Şu ana kadar 10'un üzerinde proje satışı gerçekleştirdiklerini de paylaşan Soyak, devamlı memnuniyet için müşterilerine 7/24 destek sunduklarını da dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl çok kanallı iletişim ve bot özelliklerine odaklanan AloTech, Web Chat, Facebook Messenger, WhatsApp ve sesli bot - yazılı bot kullanan şirket sayısını bir önceki yıla göre yüzde 433 artırmayı da başardı. AloTech, bu kanallara ek olarak 2021 yılında video konferansın da eklenmesiyle 360 derece bir müşteri hizmetleri deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca yapay zeka üzerine 2020 yılında bir departman kuran AloTech mevcut yapısı dahilinde otomatize edebileceği ve maliyetleri azaltabileceği alanlarda müşterilerine destek vermeye de başladı. Ekip ilk yılında 10’a yakın müşteride geliştirdiği sesli ve yazılı bot servisleri ile operasyonlara gelen çağrıların ortalamada yüzde 40’ını çağrı merkezi ekiplerine ulaşmadan çözerek ciddi bir müşteri memnuniyeti artışı ve maliyet avantajı sağladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.