Quibi, içeriklerini Roku'ya satmayı planlıyor

Quibi, içerik kitaplığının haklarını Roku'ya satmak için görüşmelerde bulunuyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre iki tarafın bir anlaşmaya varamayabileceği de belirtiliyor.
Quibi, içeriklerini Roku'ya satmayı planlıyor

Mobil cihazlara özel yayın hizmeti sunan, aldığı büyük yatırımlara ve arkasındaki deneyimli isimlere rağmen uzun soluklu olamayan Quibi, içerik kitaplığının haklarını Roku'ya satmak için görüşmelerde bulunuyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre satın alma için potansiyel bir fiyat belirlenmedi ve iki tarafın bir anlaşmaya varamayabileceği de belirtiliyor.

Eğer anlaşma gerçekleşirse Roku, Quibi’nin programlama listesine özel erişim sağlayabilir. Quibi’nin hiçbir şovunun gerçekten başarılı olmadığını söyleyebiliriz, ancak Roku bu konuda içeriklere bir şans verilmesine yardımcı olabilir. 

Quibi, ses getiren lansmanından sadece altı ay sonra ekim ayında kapatılacağını duyurdu. Hizmetin başında, eski HP CEO'su Meg Whitman ile eski Disney başkanı ve film yapımcısı Jeffrey Katzenberg bulunuyordu. Şirket, lansmandan önce 2 milyar dolar yatırım almayı başarmıştı. The Information'a göre ise Katzenberg, Facebook ve NBCUniversal gibi şirketlerin Quibi programlamasını sona ermeden önce almalarını sağlamaya çalıştı.

Tüm bunların yanında, Quibi'de yıldızların yer aldığı dizilerin dakikası 100 bin dolara mal oldu. Şirketi kapatıp, şirket varlıklarını satışa açmadan önce, Quibi'nin satış için farklı teknoloji devleriyle görüştü; ancak Facebook, Apple ve WarnerMedia gibi isimler Quibi ile ilgilenmedi. 

İlk haftasında 1,7 milyon indirilme sayısına ulaşan Quibi, istenen başarıyı bu dönemde de yakalayamamıştı. Zira Quibi'nin ücretsiz deneme süresindeki kullanıcılarının yaklaşık yüzde 90'ı üyeliklerini iptal etmişti

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.