İlk haftasında 1,7 milyon indirilme sayısına ulaşan Quibi, TV desteği üzerinde çalışıyor

Quibi'nin CEO'su Meg Whitman, yaptığı açıklamada uygulamayı indirenlerin yaş ortalamasının 30-35 arası olduğunu söyledi. 
İlk haftasında 1,7 milyon indirilme sayısına ulaşan Quibi, TV desteği üzerinde çalışıyor

6 Nisan'da ABD'de yayına alınan dijital streaming platformu Quibi, ilk haftasında 1,7 milyon indirilme sayısına ulaştı. Quibi'nin CEO'su Meg Whitman, yaptığı açıklamada uygulamayı indirenlerin yaş ortalamasının 30-35 arası olduğunu söyledi. 

Quibi, her ne kadar kullanıcılara ilk 90 günü ücretsiz olarak sunuyor olsa da analistler halihazırda uygulamayı indiren 1,7 milyon kullanıcıdan 1 ila 1,5 milyon arasında bir kesimin ücret ödemeye devam edeceğini öngörüyor. Ancak bu sayının platformun Netflix, Disney+, Hulu, Prime Video gibi rakipleri olduğu düşünüldüğünde bir hayli düşük olduğunu söylemek mümkün. Örneğin; Disney+ lansman günü 3,2 milyon uygulama indirmesini aşmıştı. Fakat bu noktada hatırlatılması gereken bazı şeyler var. Zira Quibi sadece mobile odaklanıyor ve içerikleri ortalama 10 dakika ile sınırlı tutuluyor. Quibi, böyle yaparak kullanıcıyı platformda daha fazla vakit harcamaya itiyor. Ayrıca Quibi, yukarıda saydığımız platformlar gibi şimdilik globalde hizmet vermiyor. Bu gibi özellikler, platformun diğerlerinden ayrılmasına neden oluyor.

Quibi'nin deneme süresinden sonra reklam destekli bir plan için ayda 4,99 dolar, reklamsız görüntüleme için 7,99 dolar alacağını hatırlatalım. Meg Whitman, bir programı izlemeye başlayan kullanıcılarının yüzde 80'inin en azından ilk bölümü bitirdiğini belirtti. Ancak bölümlerin 10'a dakikalık olduğunu düşünüldüğünde bu çok da şaşırtıcı bir oran değil. 

Quibi'nin en önemli problemlerin birinin TV desteği eksikliği olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin kurucuları Jeffrey Katzenberg ve Meg Whitman, herhangi bir TV uygulaması veya geniş ekran deneyimi olmadan bir uygulamayı yayına almış olsalar da böyle bir eksikliğin farkında olduklarını belirtiyorlar. İkili, Quibi için TV desteği üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Ancak TV desteği, kullanıcı sayısını artıracak olsa da platformun vadettiklerinden vazgeçmesi anlamına da geliyor. İlerleyen dönemde nasıl bir politika izleneceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.