Quibi'nin ücretsiz deneme süresindeki kullanıcılarının yaklaşık yüzde 90'ı üyeliklerini iptal etti

Sensor Tower'ın raporuna göre Quibi, ilk kullanıcı dalgasının sadece yüzde 10'undan biraz fazlasını ücretli abonelere dönüştürmeyi başardı.
Quibi'nin ücretsiz deneme süresindeki kullanıcılarının yaklaşık yüzde 90'ı üyeliklerini iptal etti

Mobil cihazlara özel dijital yayın platformu Quibi, ilk olarak şubat ayında, lansmanından önce aldığı 1 milyar dolarlık yatırımla dikkatlerimizi çekmişti. Bu yılın nisan ayında ise lansmanı yapılan platform, ilk haftasında 1,7 milyon indirilme sayısına ulaşmış ve TV desteği üzerinde çalışmaya başlamıştı. Şu anda AirPlay veya Chromecast ile TV desteği de sunan girişim, son yayınlanan verilere göre ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Sensor Tower'ın raporuna göre Quibi, ilk kullanıcı dalgasının sadece yüzde 10'undan biraz fazlasını ücretli abonelere dönüştürmeyi başardı. Sensor Tower'ın Quibi'nin erken büyümesi hakkındaki yeni raporuna göre, video platformu nisan ayındaki ilk birkaç gününde yaklaşık 910 bin kullanıcıya ulaştı. Bu kullanıcıların yalnızca 72 bini, üç aylık ücretsiz denemesinden sonra aboneliklerine devam etti. Bu da uygulamanın yaklaşık yüzde 8 dönüşüm oranına sahip olduğunu gösteriyor.

Aslında bu abone sayısı çok da fena değil, ancak platformun Disney Plus gibi rakiplerine baktığımızda Quibi biraz geriden geliyor diyebiliriz. Sensor Tower'a göre Disney, erken kullanıcılarının yüzde 11'ini ücretli kullanıcıya dönüştürmeyi başardı. Fakat burada öne çıkan fark, şirketin ABD ve Kanada'daki ilk üç gününde 9,5 milyon kişi tarafından talep görmesi. Bu da Disney Plus'ın ciddi bir kullanıcı sayısına sahip olduğunu kanıtlıyor. Üstelik Disney, o günden beri on milyondan daha fazla abone ekledi ve şimdi uluslararası genişlemesi sayesinde nisan ayından itibaren 50 milyondan fazla ücretli kullanıcıya sahip.

Quibi'nin bu konuda henüz bir veri açıklamadığının da altını çizelim. Her ne kadar Sensor Tower güvenilir bir kaynak olsa da en doğrusu için Quibi tarafından paylaşılacak bilgileri merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.