Türkiye'de 3 milyondan fazla üyesi olduğunu açıklayan Netflix Türkiye, İstanbul ofisi açacak

Netflix CEO'sunun özel yaptığı açıklama ile Netflix Türkiye üye sayısı ve ofis açmaya dair detaylar belli oldu.
Türkiye'de 3 milyondan fazla üyesi olduğunu açıklayan Netflix Türkiye, İstanbul ofisi açacak

Geçen yıl ilk defa Türkiye özelinde rakamlarını açıklayarak 1,5 milyonun üzerinde tekil kullanıcıya ulaştığını duyuran Netflix, 2020'nin güncel rakamlarını paylaştı. Netflix CEO'sunun yaptığı açıklamaya göre şirket Türkiye'de 3 milyonun üzerinde üyeye ulaştı. Görünen o ki televizyon sektörünü baştan aşağı değiştiriyor. Zira 3 milyon kullanıcıda bulunan aile hesaplarını göz önünde bulundurduğumuzda sayının neredeyse 10 milyona ulaştığını görüyoruz. 

Türkiye'de 3 milyon üyenin haricinde Netflix'in dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunduğunu da belirtelim. Bugün açıklanan akamların haricinde önemli olan noktalardan biri de Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı aldı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, karara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Özellikle son on beş yılda büyük gelişim yaşayan sinema ve dizi sektörümüz, ekonomik büyüklüğünün yanı sıra tanıtım ve kültür diplomasisinin önemli araçlarından birisi haline gelmiştir.Bu anlamda Netflix gibi global bir şirketin ülkemizde ofis açma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye’de üretilen dizi ve filmlerin 190 ülkede izlenebilir olmasının sektörümüzü uluslararası alanda daha görünür kılacağını ve film turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

Hemen belirtelim Netflix'in sunduğu orijinal ve lisanslı Türk yapımlarını en çok izleyen 20 ülke içerisinde alfabetik sırayla ABD, Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, Hindistan, İspanya, İtalya, Kanada, Kolombiya, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan ve Şili gibi dünyanın pek çok farklı noktası yer alıyor.

Netflix'in Kurucusu ve eş CEO'su Reed Hastings, Türkiye'nin, zengin kültürü ve köklü hikaye anlatma geleneği ile kendileri için çok değerli bir ülke olduğunu belirterek, "Bu nedenle muhteşem bir şehir olan İstanbul'da ofis açacak olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye'ye yönelik bağlılığımızı net bir şekilde ortaya koyan bu karar, dünyanın dört bir yanında keyifle izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemize katkı sağlayacak. Türkiye'deki 3 milyonu aşkın üyemize ve tüm paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Netflix yapımlarının da günden güne çeşitlilik gösterdiğini belirtelim. Platform sadece orijinal içerik üretmekle kalmıyor, yılların sevilen yapımlarını da Türkiye'de izleyicilerle buluşturuyor. Netflix Türkiye'nin Atiye ve Hakan Muhafız'dan sonra Berkun Oya imzalı Bir başkadır yapımıyla günlerce konuşulduğunu hatırlatalım. Şirket, Ezel Akay'ın yönettiği, Haluk Bilginer ve Demet Akbağ gibi efsane oyuncuların yer aldığı 9 Kere Leyla ile yerel yapımlarda çıtayı yükseltmeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.