Greg Peters: "Hakan: Muhafız'ın başarısından dolayı çok mutluyuz!"

Greg Peters:

Los Angeles'ta düzenlenen ve tüm dünyadan sınırlı sayıda gazetecinin katılabildiği Netflix Labs Day 2019 etkinliğindeki önemli detayları sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Netflix Lab Days 2019 etkinliği kapsamında Netflix’in baş ürün sorumlusu Greg Peters ile Netflix içeriklerinin geleceğini konuştuk.

Geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanan Netflix'in Türkiye’deki ilk orijinal yapımı olan Hakan: Muhafız dizisinin elde ettiği başarıdan çok mutlu olduklarını belirten Greg Peters, Netflix olarak hikayelerini anlatmak isteyen içerik üreticilerine önemli fırsatlar sunduklarını dile getirdi.

İçerik üreticilerine sundukları fırsatlar sayesinde daha farklı işler ortaya koyduklarını belirten Peters, bu sayede Türkiye'de komedi veya dram değil fantastik türünde bir dizi yapabildiklerini de paylaştı. Türkiye'deki ikinci orijinal yapımlarının da fantastik türünde bir yapım olacağını ama kendilerini tekrarlamak istemediklerini de sözlerine ekleyen Peters, gelecekte farklı tür yapımların karşımıza çıkabileceğini de belirtti.

Şu an için Türkiye özelinde 3. bir yapım üzerinde çalışmadıklarını da paylaşan Peters, farklı türlerde denemeler yapmaya açık olduklarını da belirtti. Daha fazla orijinal içerik üretmeyi hedeflediklerini de paylaşan Peters, vizyon sahibi içerik üreticilerine ulaşmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Yeni interaktif yapımlar yolda

Kültürel farklılıklardan kaçınmadıklarını aksine kullanıcılarının bu farklılıkları görmek istediklerini de paylaşan Peters, ülkeden ülkeye değişmekle birlikte Netflix'in genel olarak en çok TV'lerden izlendiğini de paylaştı. Kullanıcılarının büyük bir bölümünün Netflix hesaplarını birden fazla cihaz ile kullandığını da söyleyen Peters, teknik geliştirmeler konusunda 500-600 çalışana sahip olduklarını da paylaştı.

Netflix için önerilerin oldukça önemli olduğunun altını çizen Peters, genelde bir içeriği 2 veya 3 kere önerdiklerini bir karşılık bulamadıklarında ise o içeriği önermeyi bıraktıklarını da paylaştı. Önümüzdeki dönemde farklı dillerde ve farklı türlerde interaktif içerikler göreceğimizi de duyuran Peters, tüm dünyadan içerik üreticilerine hikayelerini anlatmak için fırsat sunmak istediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.