Ticaret Bakanlığı, İleti Yönetim Sistemi'ne son kayıt tarihini erteledi

150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Aralık 2020, 150 bin adet ve altında ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için ise 31 Mayıs 2021.
Ticaret Bakanlığı, İleti Yönetim Sistemi'ne son kayıt tarihini erteledi

Geçtğimiz aylarda şirketlerin SMS ve e-posta gönderimi için İleti Yönetim Sistemi'ne kayıt olma zorunluluğunu sizlere aktarmıştık. 15.7.2015 tarihinde 29417 sayılı resmi gazete yayınlanan yönetmeliğe eklenen değişik ile;  şirketlerin SMS ve E-posta gönderiminin İYS'de toplanması kararlaştırılmıştı. 

Başta 1 Eylül 2020 tarihine kadar yüklenmesi gereken mevut izinler, 1 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştı. Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla, pandemi şartlarında şirketlerin mağdur olmaması adına, son kayıt tarihini bir kez daha ertelediğini açıkladı. 

Son tarihler 31 Aralık 2020 ve 31 Mayıs 2021

Açıklamaya göre, 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Aralık 2020 olarak değiştirildi. Bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Şubat 2021 olarak belirlendi. 

150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Mayıs 2021'e ertelenirken, bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Temmuz 2021'e çekildi. Bakanlık tarafından yayınlanan resmi açıklamanın tamamı şöyle: 

Hizmet sağlayıcıların Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemine (İYS) kaydolma ve mevcut onaylarını yükleme tarihi ertelenmiştir.
 
Bilindiği üzere, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik kapsamında hizmet sağlayıcıların İYS’ye kaydolmaları ve ticari elektronik ileti onaylarını aktarmaları gereken son tarih 1 Aralık 2020 olarak belirlenmişti. Ancak tüm dünyayı etkileyen yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının günlük hayattaki olumsuz etkileri devam etmekte ve iş süreçlerinde bazı aksamalar yaşanmasına neden olmaktadır.
 
Bu kapsamda, hizmet sağlayıcısı farklı sektörlerde bulunan işletmelerden ve sivil toplum kuruluşlarından İYS’ye ilişkin tarihlerin ertelenmesi talepleri Bakanlığımıza iletilmiştir. Bakanlığımızca bu talepler dikkate alınarak işletmelerimizi mağdur etmemek amacıyla hizmet sağlayıcıların İYS’ye kaydolma ve onay yükleme tarihi ertelenmiştir.

Buna göre;

150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Aralık 2020 tarihine; bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Şubat 2021 tarihine,

-150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Mayıs 2021 tarihine; bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Temmuz 2021 tarihine ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.