Bitcoin fiyatı 19 bin 783 doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı

Bitcoin, 2020'nin başından bugüne yüzde 167 değer kazandı. Bitcoin, Mart ayındaki yıllık en düşük seviyesinden bu yana, yani tek bir günde yüzde 50'den fazla düşüş yaşadıktan sonra, yüzde 400'den fazla yükseldi.
Bitcoin fiyatı 19 bin 783 doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı

2017'deki rekorunu kıran Bitcoin, 19 bin 786.24 dolardan işlem görmeye başladı. 2017'deki rekoru, önemli seviyede bir düşüş takip etmişti. Dolayısıyla Bitcoin'e yatırım yapan pek çok kişinin uzun süredir bugünü beklediğini söyleyebiliriz. 

Şimdiye kadar başta ABD'nin eski Başkanı Trump olmak üzere pek çok kişi Bitcoin'in güvenilmez olduğunu ve zamanla düşüşe geçeceğini ifade etmişti. Bu yeni rekor, Bitcoin'in uzun süre hayatımızda kalacağının da bir göstergesi. 

Dünyanın dört bir yanındaki geleneksel bankalar pandeminin yarattığı ekonomik yavaşlıkla mücadele ederken, pek çok yatırımcı varlıklarının enflasyon karşısında değer kaybetmemesi adına dijital para birimlerine yöneliyor.  

Bu noktada 2020'nin başından bugüne Bitcoin'in yüzde 167 değer kazandığını ekleyelim. Bitcoin, Mart ayındaki yıllık en düşük seviyesinden bu yana, yani tek bir günde yüzde 50'den fazla düşüş yaşadıktan sonra, yüzde 400'den fazla yükseldi.

Düzenli döviz kesintileri ve geniş çapta dolaşımda olan piyasa verilerinin güvenilirliğini sorgulayan yeni yatırımcılarla birlikte, pazarın olgunlaşması bekleniyor. 

Fintechlerin kripto para pazarına ilgisi

Kripto para pazarı, şimdiye kadar pek çok fintech için ilgi odağı oldu. Örneğin Square, üçüncü çeyrekte CashApp mobil cüzdanı aracılığıyla 1 milyar dolarlık rekor bitcoin geliri elde ettiğini bildirdi.

PayPal ise Ekim ayında bitcoin ve diğer kripto para birimlerini destekleme planını duyurduktan sonra, bir aydan kısa bir süre sonra hizmet için bekleme listesini, yoğun talebi gerekçe göstererek hızlıca kaldırdı.

Fintechlerin yanı sıra kripto para birimleri ve Bitcoin için kurumsal talep de artıyor. Buna  CME Group’un bitcoin vadeli işlem piyasasındaki rekor büyümesini örnek gösterebiliriz. 

Stanley Druckenmiller, Bill Miller, Paul Tudor Jones ve BlackRock’tan Rick Rieder gibi yüksek profilli yatırımcıların dijital varlıklara yönelmesi,  ana akım finans kitlesinin de Bitcoin hakkındaki düşüncelerini şekillendiriyor. Bu bağlamda finans sektörünün önemli oyuncuları dijital varlıklara giderek daha fazla sermaye ayırıyor. Bu da, Bitcoin başta olmak üzere önde gelen kripto para birimlerinin değer kazanmasına yol açıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.