Yeni nesil medya platformu Aposto!'nun rakamlarla 1. yılı

Birinci yılında 100 bin tekil okura ulaşan Aposto, 37 farklı ülkeden 850 bin kişiye erişiyor.
Yeni nesil medya platformu Aposto!'nun rakamlarla  1. yılı

Birinci yılını dolduran yeni nesil medya platformu Aposto!, 100 bin tekil okura ulaştı. Alıştığımız haber platformlarından farklı olarak az ve öz haberleri ve farklı alanlardaki odaklı içerikleriyle dikkat çeken Aposto!, tematik yayınlarıyla da öne çıkıyor. 

Girişim, pek çok farklı başlık altında haberler derleyerek oluşturduğu gündem e-bülteninin yanı sıra mobil ve web uygulamaları üzerinden okurlara özgün bir medya deneyimi yaratıyor. Aposto!'nun; piyasalar, iş dünyası, teknoloji, moda, kültür & sanat, spor, gastronomi, politika ve İstanbul odağında 9 tematik yayınının bulnduğunu da ekleyelim. 

37 farklı ülkeden 850 bin kişiye erişim

Girişim, bir yıl içinde günlük yayımlanan gündem bültenine ek olarak 8 ayrı odaklı yayınıyla e-posta ve uygulamaları üzerinden toplamda 100 bin tekil okura ulaştı. Bir ay içinde 3 milyondan fazla e-posta gönderen Aposto!, %45’in üstünde e-bülten açılma oranıyla birlikte toplamda 37 farklı ülkeden 850 bin kişiye erişiyor. 

Aposto! Kurucu Ortağı Orhun Canca konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Aposto! son 6 ayda “gürültüden uzak” e-posta deneyiminin yanına podcast, mobil ve web uygulamalarını kattı. 100 bin okuru geçerken önümüzdeki 6 aydaki hedefimiz sosyal medyanın karmaşık bilgi akışının aksine rafine, yalın içerik deneyimlerini; ayakları yere basan gelir modellerini Türkiye’de ve dünyada en ölçeklenebilir, uygulanabilir ve kaliteli seviyeye getirmek.

Aposto! yatırımının detayları 

Aposto!'nun Ağustos ayında, ilk yatırım turunu tamamladığını da belirtmekte fayda var. Girişim, 6 Milyon TL üzerinde bir değerleme ile aralarında Faruk Eczacıbaşı, Sina Afra, Can Öz, Kıvılcım Kocabıyık gibi Türkiye’nin önde gelen iş insanlarının da yer aldığı melek yatırımcılardan tohum yatırım aldı. 

Aposto!, yatırımın akabinde Eylül ayında mobil uygulamasının test versiyonunu iOS ve Android kullanıcıları için yayına aldı. Şirket uygulama içinde  okuyucularına akış, koleksiyon, haftanın hikâyeleri gibi farklı formlarda metinsel ve işitsel içerik deneyimi sunuyor. Okuyucuların Aposto! platformunda dilediği yayını takip ederek bülten, hikaye, yazar ve etiketler üzerinden içerik akışını kişiselleştirebildiğini belirtelim. Böylece her bir okur, kendi deneyimini kolayca oluşturuyor. 

Aposto! Öneri Programı

Aposto!'nun, her okuyucusuna özel yarattığı paylaşım bağlantısı ile e-bültenlere kayıt olanları sayısal formatta arşivlediğini belirtelim.

Öneri programı kapsamında komünite algısının güçlendiren Aposto!, kendisini yeni okurlarla buluşturanlar için sürdürülebilirlik odaklı markalarla iş birliği yapıyor. Böylece öneri programındaki kullanıcılar, Aposto! logolu koleksiyon ürünlerle buluşmuş oluyor.

Okuyucuların, kendi paylaşım bağlantıları üzerinden Aposto! e-bültenlerini tanıdıklarıyla buluşturdukça defter, kahve kupası, çanta, kahve termosu ve hoodie gibi hediyeler kazanıyor.

Aposto! Kurucu Ortağı Umutcan Savcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

İlk yayınımızın üzerinden geçen 1 yıllık süreçte 200’den fazla markayla iş birliği yaparken 13 sivil toplum kuruluşu ve 20 girişime de destek programlarımız kapsamında Aposto! okurlarına temas etme fırsatı verdik. Tüm paydaşlarımızı içerikleri derlerken gösterdiğimiz özenle seçerek hikaye ve vizyonlarını kendi editoryal süreçlerimizden geçirerek okurlarımızla paylaştık. Medyanın geleceğinde programatik reklamcılık ve tık tuzağı içeriklerin yerini derlenmiş içeriklerin alacağına, paylaşılan hikayeler kadar mecranın etik standartlarının da öne çıkacağına inanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.