Instagram, Canlı yayınları 4 saate çıkarıyor, Keşfet'e Canlı yayın sekmesi geliyor

Canlı yayınlar özelinde 3 yeni güncelleme yapan Instagram, platformu 2021'in pandemi şartlarına hazırlamak için elinden geleni yapıyor.
Instagram, Canlı yayınları 4 saate çıkarıyor, Keşfet'e Canlı yayın sekmesi geliyor

Instagram yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Dün, Facebook, Messenger ve Instagram DM’i birleştiren yeni mesajlaşma deneyiminin Türkiye’ye açıldığını duyuran şirket, şimdi de Canlı yayın özelliklerine odaklanıyor.

Instagram dün paylaştığı bir tweet ile Canlı yayınlar özelinde 3 yeni güncelleme yaptığını duyurdu. Güncellemeler kapsamında.1 saat olan Canlı yayın süresi 4 saate çıkarılırken, Canlı yayınlar 30 gün boyunca arşivlerinde saklanabilecek. Bu sayede yayını kaydetmek isteyen kullanıcılar Canlı yayın biter bitmez yayını IGTV'de paylaşmak zorunda kalmayacak. 

Bu yeni arşivleme özelliğinin daha önce Hikayeler ve Gönderilerde gördüğümüz şekilde işleyeceğini belirtelim. Ancak 30 günün ardından Canlı yayın içerikleri kalıcı olarak silinecek. 30 gün için Canlı yayın içeriğini indiren kullanıcılar, içeriği başka platformlarda da paylaşabilir. 

Uygulamaya gelen bir diğer yeni özellik ise IGTV uygulamasına ve Keşfet'e eklenen Canlı yayın sekmesi. Görünen o ki; pandeminin etkisiyle birlikte Instagram, canlı yayın özelliğinin daha erişilebilir olmasını amaçlıyor. 

Özeliikle karantina döneminde dünyanın her yerinde artış gösteren Canlı yayın içerikleri, Influencerların ötesinde ünlüleri de platform üzerinden gelir elde etmeye itmişti. Ülkemizde Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş, Mücbir Sebepler formatıyla Instagram'a yeni bir soluk getirirken, Acun Ilıcalı Coca-Cola sponsorluğunda Instagram canlı yayında 5 dakika içinde 3 milyon izleyiciye ulaştı.

Ayrıca karantina döneminde kapalı olan pek çok spor, dans ve yoga stüdyosu derslerini Instagram'a taşımaya karar vermişti. Bununla beraber Your Live Guide gibi girişimler, kullanıcıların canlı yayınları kolayca takip edebilmesini sağladı. 

Vaka sayıları artmaya devam ederken, 2021 kışında global olarak karantina dönemine girme olasılığının yüsek olduğunu söyleyebiliriz. Platformu pandemi şartlarına hazırlayan Instagram da şimdiden Canlı yayınları öne çıkarmak için elinden geleni yapıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.