Facebook, Messenger ve Instagram DM’i birleştiren yeni mesajlaşma deneyimi Türkiye’ye açıldı

Messenger ve Instagram’ı bir araya getiren bu yeni mesajlaşma deneyimi bugünden itibaren Türkiye’deki kullanıcılara açılıyor.
Facebook, Messenger ve Instagram DM’i birleştiren yeni mesajlaşma deneyimi Türkiye’ye açıldı

Facebook’un geçtiğimiz Ağustos ayında test etmeye başladığı yeni uygulamalar arası mesajlaşma deneyimi sizlere aktarmıştık. Messenger ve Instagram’ı bir araya getiren bu yeni mesajlaşma deneyimi Eylül ayında resmi olarak tanıtılmış ve bazı ülkelerde kullanıma açılmıştı. Özellik, bugünden itibaren Türkiye’deki kullanıcılara açılıyor.

Daha önce de sizlere aktardığımız üzere yeni mesajlaşma özelliği kapsamında Instagram kullanıcıları Messenger’a geçiş yapma seçeneğine kavuşurken, halihazırda Messenger kullanan ya da Instagram ve Messenger’a yeni üye olmuş kişiler ortak mesajlaşma deneyiminden otomatik olarak fyararlanabilecek.

Yeni mesajlaşma özelliğiyle birlikte tüm Instagram ve Messenger kullanıcılarının her iki uygulama üzerinde de erişilebilir olacağını söyleyelim. Bu sayede Instagram üzerinden gönderilen mesajlar ve yapılan görüşmeler Instagram uygulamasında kalırken, Messenger kullanıcıları kişiler Instagram’daki bağlantılarına uygulamayı indirmelerine gerek kalmadan mesaj gönderebilecek. Aynı şekilde, Instagram kullanıcıları da Messenger’daki kişilere ulaşabilecek.

Bu arada Messenger’a eklenen spesifik bir mesaja cevap verebilme, mesaj iletebilme, kişiselleştirilebilir sohbet renkleri ve temaları gibi yeni özellikler de Instagram kullanıcıları tarafından kolayca kullanılabilecek.

İnsanların gittikçe artan bir hızla özel alanlarda iletişim kurmayı tercih ettiklerini dile getiren Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Halihazırda bir milyardan fazla insan aile ve arkadaşlarıyla paylaşım yapmak, vakit geçirmek ve kendilerini ifade etmek için Messenger’ı kullanıyor. Biz de bu sebeple Messenger ve Instagram deneyimlerini birleştirerek Messenger’ın sahip olduğu en güzel özellikleri Instagram’da da erişilebilir kılmak istedik. Bu yeni güncellemeyle birlikte, umuyoruz ki topluluğumuza sevdiklerine ulaşmak için hangi uygulamayı kullanacaklarını düşünmelerine gerek kalmadığı ve bağlantı kurmanın daha da kolaylaştığı bir mesajlaşma deneyimi sunacağız.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.