Instagram'ın Beyaz Show'u: Mücbir Sebepler

Mücbir Sebepler; Ezgi Mola'nın Bartu Küçükçağlayan'ın kapısına gelerek Güllaç bıraktığı, sokaklarda izleyicilerin "Sarp Apak Bunu atlatamayacaksın" diye bağırdığı sıra dışı bir canlı yayına imza attı.
Instagram'ın Beyaz Show'u: Mücbir Sebepler

Covid-19 salgınıyla birlikte küresel olarak karantina süreçleri devam ederken, içerik tüketim alışkanlıkları da hızlıca değişiyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram Canlı yayınların yükselişiyle birlikte Instagram Canlı Yayın Rehberi gibi yeni girişimlerdenden sizlere bahsetmiştik.

Her ne kadar takipçilerin önemli bir kısmı artık canlı yayın içeriklerinden sıkıldığını söylese de; bazı içerikler, olağan canlı yayın içerilerinden sıyrılmayı başarıyor. Oyuncu/Müzisyen Bartu Küçükçağlayan ve film eleştirmeni Melikşah Altuntaş'ın Mücbir Sebepler isimli Instagram canlı yayını çıtayı yukarı taşıyor. 

Yıllarca TV üzerinden tüketmeye alıştığımız Gece Showlarına muhteşem bir alternatif olan Mücbir Sebepler, gündemi kendine has diliyle yorumluyor. Her geçen gün daha fazla takipçiye ulaşan Mücbir Sebepler, sonrasında YouTube üzerinde de ciddi bir izleyici kitlesiyle buluşabiliyor. 

Her gece ünlü konuklar

Yapılan esprilerin kalitesi ve içeriği, izleyiciyi  TV'nin tekdüzeliğinden uzaklaştırırken, sosyal medya tüketicisinin aradığı doğallığı da sunmuş oluyor. Mücbir Sebepler'in bir kaç haftadır düzenli bir yayın haline geldiğini de belirtelim. Şimdiye kadar, yorumlarında Şebnem Bozoklu, Cüneyt Özdemir, Yekta Kopan, Metin Uca Ezgi Mola, Edis ve Saba Tümer gibi ünlüleri gördüğümüz Mücbir Sebepler, magazin programı formatıyla birleştirdiği mizahi yorumlarla birçok ünlüden bahsetti. 

Eleştirdiği kişileri de sıkça programa konuk eden Mücbir Sebepler; son dönemde Serdar Ortaç'ın canlı yayınları hakkında mizahi yorumlarda bulunuyordu. Dün gece Serdar Ortaç'ı canlı yayına alan ikili, başlangıçta 75 bin kişi tarafından izlendi. Aynı zamanda Mücbir Sebepler'in, sosyal ağların yavaş yavaş kırdığı "ulaşılmaz ünlü" algısını da yerle bir ettiğini hep birlikte tanık olduk. 

Son dönemde Serdar Ortaç'ın canlı yayınlarından bahseden ikili, dün Serdar Ortaç'ı canlı yayına konuk aldı. Şimdiye kadar Haluk Levent ve Metin Uca dahil olmak üzere pekçok ünlüyü de konuk eden program dün gece izleyicilerine sıra dışı bir deneyim yaşattı. 

Canlıda 85 bin izleyici

Zira Mücbir Sebepler, Ezgi Mola'nın Bartu Küçükçağlayan'ın kapısına gelerek Güllaç bıraktığı, sokaklarda izleyicilerin "Sarp Apak bunu atlatamayacaksın" diye bağırdığı bir canlı yayına imza attı. Ve tüm bunlar gerçekleşirken, arada İrem Derici ve Edis'in canlı yayına konuk olduğunu gördük. Bu noktada izleyici sayısının 85 bine ulaştığını da belirtelim. 

Reklam almaya da başladı

Daha önce yaptığı başarılı ürün yerleştirmeleriyle gündeme gelen Mücbir Sebepler'de ürün yerleştirme bedelinin 100 bin TL civarında olduğunu öğrendik. Dün geceki reklamsa oldukça dikkat çekiciydi. Reklamcılık ve içerik yayıncılığının; yaratılıcıkla bir araya geldiğinde neler ortaya çıkarabileceğini gösterdi. Bartu Küçükçağlayan'ın Moov By Garenta ürün yerleştirmesini doğal ve mizahi bir yaklaşımla gerçekleştirmesi, yayın akışının bozulmadan ilerlemesini sağladı. İkilinin ürün yerleştirmesini hiç çekinmeden dile getirmesi ve markayla iletişimini de yapaylıktan uzak bir şekilde devam ettirmesi, şimdiye kadar Influencerlar'da gördüğümüz "reklam" algısının dışına çıkılmasını sağladı. 

Bu arada ürün yerleştirmesi sırasında markaların da yorumlarla programa dahil olduğunu söyleyelim.

Kadıköy ve Moda arasında küçük bir tur atan ekip, insanların pencereden kendilerine seslenmesi ve yollarının bir kaç kez kesilmesi karşısında şaşkınlık yaşadı. Evlerinde canlı yayını izleyen kişilerin ışıkları yanıp söndürmesi üzerine izleyicilere mizahi bir dille  "Beyaz Show'da mıyız?" diye soran  ikili, sosyal medyanın kitlelere ulaşma gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kaliteli ve sıradışı bir içerikle izleyicilerinin karşısına çıkan Mücbir Sebepler'i artık Instagram'ın Beyaz Show'u olarak nitelendirmek mümkün. TV yayıncılığının Netflix ve BluTV gibi içerik platformları karşısında zayıfladığı bu dönemde; görünen o ki; Mücbir Sebepler online içeriklerin yıldız TV Show'u olmaya devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.