Thread In Motion, Sabancı Ventures'tan yatırım aldı

Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu, yani Sabancı Ventures, ilk yatırımını akıllı kumaş teknolojileri üzerine yoğunlaşan bir girişim olan Thread In Motion'a yaptı.
Thread In Motion, Sabancı Ventures'tan yatırım aldı

Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu, yani Sabancı Ventures, ilk yatırımını akıllı kumaş teknolojileri üzerine yoğunlaşan bir girişim olan Thread In Motion'a yaptı. Perakende, lojistik, e-ticaret gibi sektörlere özel çözümler sunan Thread In Motion, 2018 yılında geliştirdiği akıllı eldiven WIO ile ergonomik ve hızlı bir sistem kurmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz haziran ayında Thread In Motion, sosyal mesafenizi ayarlayan bir akıllı bileklik olarak hizmet veren SKADI'yi tanıtmıştı. Mercedes-Benz Türk'ün 50. Yılda 50 Startup yarışmasının kazananlarından olan Thread In Motion, 2017'de StartersHub, Reisoğlu İplik ve melek yatırımcı Ebru Dorman'dan 350 bin dolar ve 2019 yılında da Vinci Girişim Sermayesi’nden yatırım almıştı. Thread In Motion'ın HUB Girişim Sermayesi portföyünde yer alıyor.

TIM, geliştirdiği akıllı eldiven ürünü ile endüstriyel ortamlarda ergonomik, hızlı ve izlenebilir bir sistem kurmayı amaçlıyor. TIM halen Kordsa, Brisa ve Carrefoursa gibi Topluluk şirketlerine de hizmet veriyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper şunları söyledi:

Biz de Yeni Neslin Sabancı’sı felsefesiyle, iş yapış şekillerimizi her alanda bu düzene göre yeniden tanımlıyoruz. SPK onayını geçtiğimiz Nisan ayında tamamladığımız Sabancı Ventures girişimi de Sabancı Topluluğu’nun bu alandaki vizyonunun en somut göstergesi. Teknolojik inovasyonlara ve gelişmelere erken erişim kazanmanın yanı sıra çevik ve teknolojiye dayalı büyüme platformları oluşturmak amacıyla kurduğumuz Sabancı Ventures önümüzdeki günlerde de yatırımlarına devam edecek. Özellikle nesnelerin interneti, yapay zekâ, yeni malzeme teknolojileri, sürdürülebilirlik, enerji, mobilite ve siber güvenlik gibi alanlara odaklanacak Sabancı Ventures bünyesinde, bu yıl en az bir yatırımı daha sonuçlandırmayı hedefliyoruz.

Sabancı Ventures'ın fon büyüklüğü 30 milyon dolar

Sabancı Ventures'ın bankacılık, finansal hizmetler, enerji, sanayi, yapı malzemeleri ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Sabancı Holding'in Risk Sermayesi kolu olduğunu ve Ak Portföy bünyesinde “Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Sabancı Holding Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” adı altında, özel ve kapalı bir fon olarak kurulan Sabancı Ventures'ın SPK onay sürecini Nisan 2020’de tamamlandığını belirtelim. Yurt içi ve yurt dışında yatırımlar hedefleyen Sabancı Ventures, 30 milyon dolar toplam fon büyüklüğüne sahip. Ticarileşmesini tamamlamış girişimlere büyüme amaçlı olarak 500 bin dolar ile 4 milyon dolar arasında değişen tutarlarda yatırım yaparak, hissedar olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.