Akıllı kumaş teknolojisi girişimi Thread In Motion, 350 bin dolar yatırım aldı

Akıllı kumaş teknolojisi girişimi Thread In Motion, 350 bin dolar yatırım aldı

Kumaş kullanılan tüm giysi ve eşyaları akıllı hale getirmek üzere yola çıkan Thread In Motion, 350 bin dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna StartersHub, girişimin seri üretimde iş birliği yaptığı Reisoğlu İplik ve melek yatırımcı Ebru Dorman katıldı.

Startupbootcamp Istanbul programından 2017 başında mezun olan girişim, yaz sonunda Londra'ya, 2017 son çeyreğinde ise ABD'ye açılarak globalleşme hedefi taşıyor.

Henüz satışa çıkmasa da detaylıca bahsettiğimiz gibi ilk ürünü olan Skadi Jacket'ı geliştiren Thread In Motion, sonrasında kurumsal firmalarla çeşitli iş birliklerine imza attığını paylaşıyor.

Akıllı takım elbise çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Eldiven ve takım elbiselerle çalışmalarını sürdüren girişimin kurucu ortaklarından Kadir Demircioğlu iş ortaklıklarıyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Yaptığımız anlaşmayla birlikte dünyanın ilk akıllı takım elbisesi bir Türk markasıyla çıkacak. Ayrıca Endüstri 4.0’a geçişte önemli bir örnek teşkil edecek, üzerinde çalıştığımız akıllı eldivenler de üretim aşamasında."

Kumaşın olduğu her alana teknoloji üretmek için yola çıkan Thread In Motion; her türden kıyafet, cüzdan, ev koltuğu, perde, araba koltuğu, yatak ve benzeri eşyayı akıllı hale getirebilme iddiası taşıyor ve Türkiye'nin tekstil alanındaki potansiyelini teknoloji katarak yurt dışına çıkarmayı hedefliyor.

Son olarak Thread In Motion'ın Webrazzi İnovasyon 2017 sunumunu da dilerseniz hemen şimdi izleyebilirsiniz. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.