Mercedes-Benz Türk'ün 50. Yılda 50 Startup yarışmasının kazananları açıklandı

Mercedes-Benz Türk'ün 50. Yılda 50 Startup yarışmasının kazananları açıklandı

Mercedes-Benz Türk'ün geçtiğimiz Mart ayında başlattığı “50. Yılda 50 Startup” yarışmasının kazananları Mercedes-Benz Türk CIO’su Gökçe Bezmez ve Mercedes-Benz Türk Ar & Ge Merkezi Müdürü Mustafa Üstertuna'nın katıldığı bir etkinlikle açıklandı.

Mercedes-Benz Türk tarafından organize edilen yarışma, şirketin 50. yılında 50 startup’a 500 bin TL destek vermeyi amaçlıyordu. Nihayet yarışmanın sonuçları açıklandı ve Webrazzi okurlarının tanıyacağı girişimler ilk 3'e girmeyi başardı. İlk 3'e giren girişimler 50'şer bin TL nakit ödül kazandı.

Scode App: Scode, kurgulanmış hikayelerle kodlama öğreten bir mobil uygulama girişimi. ikisi lise, biri de ortaokul öğrencisi 3 genç tarafından (Kadir Can Kırkoyun, Kaan Kırkoyun, Barış Ceviz) geliştirilen uygulama, farklı senaryolar ve sorular üzerinden ilerleyerek kodlama mantığının kavranmasına yardımcı oluyor.

Thread In Motion: İnteraktif Tekstil veya Textile Tech girişimi olarak tanımlayabileceğimiz Tread In Motion, kumaş kullanılan tüm giysi ve eşyaları akıllı hale getirmek üzere yola çıkan bir girişim. Mart ayında sizlere tanıttığımız girişim, Haziran ayında StartersHub, Reisoğlu İplik ve Ebru Dorman'ın katıldığı turda 350 bin dolar yatırım aldığını açıklamıştı.

Evreka: Atık/çöp toplama sistemlerinin verimsizliğini geliştirdiği IoT cihazıyla aşmayı başaran Evreka, Webrazzi Summit 2015’te düzenlenen Arena'15'te 3. olan girişimdi. Dört ODTÜ mezunu (Umutcan Duman, Berkay Akçora, Mert Barutçu, Mehmet Pancaroğlu) tarafından kurulan Evraka, geçtiğimiz Mart ayında birinci yatırım turunu tamamlamıştı. Sankonline, 500 Istanbul, Nexus Ventures ve Efe Endüstri’nin Genel Müdürü Filip Minasyan katıldığı turda 740 bin Dolar (yaklaşık 2,7 milyon TL) yatırım almıştı.

50 girişimin 19'u akıllı şehir alanında çalışıyor

Mercedes-Benz Türk bu 3 girişimin yanında seçilen diğer 47 girişime de karşılıksız nakdi destek sunuyor. Paylaşılan bilgilere göre 50 startup’ın 19’u “akıllı şehir” uygulamaları olarak tasarlanan yenilikçi fikirler kategorisinde yer alıyor. Sağlık kategorisinde 15, çevre ve eğitim kategorilerinde 11, engelli erişimi kategorisinde ise 7 proje listeye girmeyi başarmış. Yarışmada ilk 7’ye giren girişimler 20.000 TL, 40 startup ise 5 bin 250 TL’lik destek alacak.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul, StartersHub ile gazeteciler Timur Sırt ve Ahmet Can yer alıyor. Para ödülü kazanan tüm girişimleri yakında startup50mbt.com adresinde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.