App Store, uygulama inceleme süreci ile ilgili politikasında küçük bir değişiklik yaptı

Apple'ın resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre uygulamaların inceleme süreci ile ilgili değişiklikler yapıldı.
App Store,  uygulama inceleme süreci ile ilgili politikasında küçük bir değişiklik yaptı

App Store'da bitmeyen komisyon kavgasını ve tüm detaylarını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. App Store'un yüzde 30 oranında komisyon alması Fortnite'ın geliştiricisi olan Epic Games ile Apple'ın arasının açılmasına ve olayların dava süreci ile devam etmesine neden oldu. Hatırlatmak gerekirse oyun içinde direkt ödeme seçeneği ekleyen Fortnite, hem App Store hem de Google Play'den atılmıştı.

Apple, geçtiğimiz hafta ise şirketin yüzde 30'luk komisyonunu ön plana çıkaran Facebook güncellemesini engelledi. Mobil uygulama pazarının en önemli oyuncuları ile App Store nedeniyle kavgalı durumda olan Apple, App Store politikalarında küçük bir değişiklik yaptığını duyurdu.

Apple'ın resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre uygulamaların inceleme süreci ile ilgili değişiklikler yapıldı. Paylaşılan bilgilere göre halihazırda App Store'da yer alan uygulamalar için yapılacak olan hata düzeltmeleri legal konular ile ilgili kuralı ihlalleri nedeniyle gecikmeye uğramayacak.

Kısacası bu değişiklik sayesinde App Store'da yer alan uygulamalar daha hızlı hata düzeltme güncellemeleri alabilecek. Geliştiricilerin artık App Store kurallarının değişiklikleri ile ilgili önerilerde bulunabileceklerini de ekleyelim. Söz konusu güncellemenin ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında online olarak gerçekleşen WWDC20 etkinliğinde duyurulduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.