Apple, Sanal Gerçeklik girişimi Spaces'i satın aldı

Bu yıl satın aldığı yapay zeka girişimleriyle; Google ve Facebook'u geride bırakan Apple, belli temalara sahip konum temelli sanal ortam ve deneyimler üreten Sanal Gerçeklik girişimi Spaces'i satın aldı
Apple, Sanal Gerçeklik girişimi Spaces'i satın aldı

Son dönemde satın aldığı VR ve yapay zeka şirketleriyle dikkat çeken Apple, önemli bir satın almaya daha imza attı. Şirket Sanal Gerçeklik girişimi Spaces'i satın aldı. Şu an için Apple veya Spaces'tan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak Spaces, geçtiğimiz hafta kendine yeni bir rota çizdiğini açıkladı. Spaces açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Harika VR video konferans ürünümüze katkıda bulunan kullanıcılarımıza ve ortaklarımıza ve tema parklarında ve tiyatrolarda bulunan sanal gerçeklik konum tabanlı eğlence mekanlarımızdan keyif alan birçok kişiye teşekkür ederiz.

Spaces kullanıcılara neler sunuyor? 

Spaces, eğlence parklarından perkande mağazalarına kadar belli temalara sahip konum temelli sanal ortam ve deneyimler üretiyor. 2016 yılında DreamWorks Animation'dan ayrılan Brad Herman,ve Shiraz Akmal, girişimi kurmaya karar verdi. Spaces, şimdiye kadar düzenlenen 2 yatırım turunda toplamda 9.5 milyon dolar yatırım aldı.  

Şirketin lider yatırımcıları arasında Comcast Ventures ve Songcheng Performances Development yer alırken, Boost VC, Canyon Creek Capital, Colopl VR Fund, Gree Inc., Kai Huang, The Venture Reality Fund,  the Sinovation Fund, Youku Global Media Fund ve CRCM VC. dahil olmak üzere 11 farklı yatırımcısı bulunuyor. 

Pandemi nedeniyle Spaces'ın fiziksel VR merkezlerini kapatmak zorunda kaldığını belirtelim. Bir takım işten çıkarmalar yapmak zorunda kalan şirketi, Paycheck Protection Program kredisine başvurmak durumunda kaldı. 

Apple'ın AI ve VR Şirketlerine İlgisi 

Bu yıl satın aldığı yapay zeka girişimleriyle; Google ve Facebook'u geride bırakan Apple, Spaces ile birlikte yıl içinde satın aldığı girişim sayısını sekize çıkardı. 

Şirket değeri 2 Trilyon dolar barajını aşan Apple, sunduğu donanımları; gelişmiş teknolojilerle desteklemeye kararlı. Bu noktada Apple'ın Mayıs ayında canlı etkinlikler ve spor müsabakaları için sanal deneyimler sunan NextVR'ı 100 milyon dolara aldığını hatırlatalım. 

Şirketin 2018'de n artırılmış gerçeklik gözlükleri için lensler yapmaya odaklanan Akonia Holographic'i satın aldığını da eklemekte fayda var. Apple, 2017'de ise artırılmış gerçeklik girişimi Vrvana'yı 30 milyon dolara satın almıştı.

Pandemi ile birlikte tüketiciler fiziksel mekanlardan uzaklaşırken, AR ve VR teknolojileri etkinlikler ve satın alma deneyimi açısından önemli bir öğe olarak konumlandı. Sunduğu donanımlar ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştımayı amaçlayan Apple, 2021'de AR-VR başlıklarıyla karşımıza çıkabilir. Karma gerçeklik ekosisteminde yer almayı planlayan şirket, Apple TV ve App Store'un gücünü arkasına alarak VR ekosistemin en önemli oyuncularından biri olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.