Canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan NextVR, Apple tarafından satın alındı

Apple'ın canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan NextVR girişimini satın almaya hazırlandığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık.
Canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan NextVR, Apple tarafından satın alındı

Apple'ın canlı sanal gerçeklik yayınlarına odaklanan NextVR girişimini satın almaya hazırlandığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise söz konusu satın alma anlaşması resmen gerçekleşti ve NextVR, Apple tarafından satın alındı. 

Hatırlatmak gerekirse konser ve çeşitli spor organizasyonlarını 360 derecelik canlı yayınlar ile kullanıcılarına aktaran bir girişim olan NextVR, eğlence ve spor sektörü ile sanal gerçeklik teknolojisini buluşturuyor. NextVR'ın yayınladığı spor etkinlikleri arasında NBA, WWE ve NHL de bulunuyor.

Fakat uzun süredir NextVR servisinin kapalı durumda olduğunu da ekleyelim. Girişimin web sitesine ya da Oculus uygulamasına girdiğinizde karşınıza "NextVR is Heading in a New Direction" yani şirketin yeni bir yönde ilerlediği ile ilgili bir ibare çıkıyor.

Satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmasa da, 9to5Mac'ın paylaştığı bilgilere göre Apple, NextVR'ı satın alabilmek için 100 milyon doları gözden çıkarmış. Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün 2021 yılında tanıtılabileceğini daha önce sizlere aktarmıştık.

NextVR'ın satın alınması ile birlike Apple'ın sanal ve artırılmış gerçeklik konusundaki çalışmaları hız kazanacaktır. Fakat şu an konu ile ilgili net bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz günlerde sanal gerçeklik gözlüklerine odaklanan "Teknoloji dünyasının Kızıl Elma'sı: Gözlük" isimli bir yazıyı da sizlere aktarmıştık. Yazımızın içinde Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler de bulunuyor. Dilerseniz Teknoloji dünyasının Kızıl Elma'sı: Gözlük yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.