Apple artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor!

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Apple'ın artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığı doğrulandı.
Apple artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor!

Apple'ın 2020 yılında bir artırılmış gerçeklik başlığı piyasaya sürmeyi hedeflediğini sizlere geçtiğimiz Mart ayında aktarmıştık. Dün gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte yeni iPhone modellerini ve yeni bir iPad modeli tanıtan Apple, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile ilgili ise herhangi bir ürün tanıtmadı.

Apple'ın bir artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığı haberleri uzun zamandır teknoloji dünyasını meşgul ediyor. Apple geçtiğimiz dönemlerde konu ile ilgili işe alımlar, satın alımlar ve patent başvuruları da yapmıştı. Hatta Apple CEO'su Tim Cook, 2017 yılında artırılmış gerçekliğin akıllı telefonlar kadar önemli bir teknoloji olduğunu ve bu konuda çalışan 1000 mühendise sahip olduklarını da paylaşmıştı.

Bloomberg ve Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminle ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo ise Apple'ın 2019 yılında artırılmış gerçeklik başlığını tanıtacağını ve 2020 yılında satışa sunacağını daha önce paylaşmıştı. Bugün ise ilk kez Apple'ın artırılmış gerçeklik başlığı üreteceği ile ilgili bir kanıt karşımıza çıktı. 

Steve Troughton-Smith adındaki bir iOS geliştiricisinin Xcode 11 kodlarının içinde bulduğu bilgilere göre Apple, geliştirdiği artırılmış gerçeklik başlığını şirket içinde test ediyor.

Şu an için cihazın adının ne olacağı bilinmese de paylaşılan dosyalara göre Apple, artırılmış gerçeklik başlığı için Franc, Luck ve Garta kod adlarını kullanıyor. Şu an için Apple'ın üreteceği artırılmış gerçeklik başlığı ile ilgili pek fazla bilgi bulunmadığını da ekleyelim. Artırılmış gerçeklik başlığının 2020 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.