Apple, artırılmış gerçeklik girişimi Vrvana'yı 30 milyon dolara satın aldı

Apple, artırılmış gerçeklik girişimi Vrvana'yı 30 milyon dolara satın aldı

iOS 11 işletim sistemi ile kullanıma sunduğu ARKit sayesinde artırılmış gerçeklik konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteren Apple, artırılmış gerçeklik girişimi Vrvana'yı satın aldı. Techcrunch'ın haberine göre Apple, Kanada merkezli Vrvana için 30 milyon dolar ödeyecek.

Özellikle artırılmış gerçeklik gözlükleri üretme konusuna odaklanan Vrvana, Apple'a kendi artırılmış gerçekliğini üretme konusunda yardımcı olabilir. Hatırlatmak gerekirse Bloomberg, geçtiğimiz haftalarda Apple'ın bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını ve bu gözlüğün 2020 yılında piyasaya çıkacağını iddia etmişti.

Vrvana çalışanları Apple'a katılacak

İki farklı kaynaktan satın alma haberini doğrulayan TechCrunch, Apple'dan ise resmi bir açıklama alamadı. Satın alma haberleri konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Apple, Vrvana kadrosunu bünyesine katacak. Totem adındaki sanal gerçeklik gözlüğü ile karşımıza çıkan Vrvana, satışa sunmadığı Totem ile hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayı vadediyor.

1440 piksel çözünürlüğünde OLED bir ekran sunan Totem, 120 derecelik geniş bir açıya sahip. Windows 10 işletim sistemini destekleyen Totem, bir sanal gerçeklik gözlüğü için oldukça iyi teknik özelliklere sahip. Kısacası Vrvana'nın Apple'a katılmasının ardından sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüğü olan Totem, gelecekte daha da geliştirilerek Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü olarak karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.