Casio'dan G-Shock modellerine benzeyen aksiyon kamerası: G'z Eye GZE-1

Casio'dan G-Shock modellerine benzeyen aksiyon kamerası: G'z Eye GZE-1

Saat denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Casio, aksiyon kamerası yarışına katılıyor. Tasarım anlamında Casio'nun efsaneleşen G-Shock markasının esintilerini taşıyan G'z Eye GZE-1, sağlam yapısının yanı sıra suya, şoka ve toza dayanıklı olması ile dikkatleri çekiyor.

Tasarım anlamında G-Shock ailesine benzese de adını Casio'nun akıllı telefonları için kullandığı G’z markasından alan G'z Eye GZE-1, rakipleri kıyaslandığında pek de yetenekli bir aksiyon kamerası değil. 1080p 30 Fps ve 480p 120 Fps video kaydı yapabilen G'z Eye GZE-1, 6 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor.

50 metreye kadar suya dayanıklı

190.8 derecelik geniş açılı bir lense de sahip olan G'z Eye GZE-1',n diyafram açıklığı ise f/2.8. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi G'z Eye GZE-1 modelinin öne çıkan özellikleri kamera ve görüntü kalitesi değil dayanıklılığı. 4 metreden düşüşlere karşı şok dayanıklılığı sunan G'z Eye GZE-1, 50 metreye kadar su geçirmiyor.

Bir mobil uygulamanın yanı sıra Casio'nun Android Wear destekli akıllı saati olan Smart Outdoor Watch WSD-F20 modeli ile de entegre olarak çalışabilen G'z Eye GZE-1, yaklaşık 400 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Son olarak aksiyon kamerasını ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.